Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da ilginç hırsızlık! 3 camiyi aynı yöntemle hedef aldı

Bursa Mudanya’da elinde balık oltasıyla camilere giren hırsız, imamların kullandığı ses sistemlerini çalarak kayıplara karıştı. Aynı yöntemle 3 camiden hırsızlık yaptığı belirlenen şüpheli yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2026 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2026 15:49
Kaynak: İHA
Bursa’da ilginç hırsızlık! 3 camiyi aynı yöntemle hedef aldı

Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi’nde ilginç bir hırsızlık olayı yaşandı. Elinde balık oltasıyla Çayırbaşı Camii’ne giren şüpheli, cami imamının kullandığı yaka ve telsiz mikrofonları hedef aldı.

Mimber ve hutbe alanında bulunan ses ekipmanlarını oltayla alan şüpheli, kısa sürede camiden uzaklaştı. O anlar caminin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

AYNI YÖNTEMLE 3 CAMİYİ HEDEF ALDI

Olayın ardından yapılan incelemelerde, şüphelinin aynı yöntemle ilçedeki üç farklı camiden hırsızlık yaptığı ortaya çıktı.

Şüphelinin daha sonra Güzelyalı Duran Camii’ne giderek burada da mikrofonları söküp kablolarını kopardığı öğrenildi. Ardından Güzelyalı Yeni Camii’nde de benzer şekilde ses sistemine zarar verdiği ve bazı ekipmanları çaldığı belirlendi.

KAMERADAN FARKEDİP POLİSE BİLDİRDİLER

Çayırbaşı Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği yöneticisi Asalet Yılmaz, güvenlik kameralarından hırsızlık anını fark ettiklerini belirterek durumu hemen polis ekiplerine bildirdiklerini söyledi.

Camide uzun yıllardır görev yapan imam Ali Remzi Çelik ise şüphelinin geçmişte belediyede çalıştığını, ancak zamanla psikolojik sorunlar yaşamaya başladığını ifade etti.

Güzelyalı Duran Camii imamı Dursun Çetin, şüphelinin mikrofonları söküp kabloları kopardığını ve kendisine “bu daha başlangıç” dediğini aktardı.

Güzelyalı Yeni Camii imamı Etem Altın da şüphelinin camideki birçok noktadaki mikrofonlara zarar verdiğini ve zaman zaman cemaati rahatsız ettiğini dile getirdi.

POLİS ŞÜPHELİYİ GÖZALTINA ALDI

Yaşanan olayların ardından harekete geçen polis ekipleri, şüpheliyi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, camilerdeki güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiği bir kez daha gündeme geldi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.