Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da Graffiti Şenliği rüzgarı esti!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türkiye’nin en büyük Graffiti Şenliği, 72 profesyonel sanatçının katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu. Nilüfer’deki Hipodrom duvarları, genç sanatçıların eserleriyle adeta bir açık hava galerisine dönüştü.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2025 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2025 09:44
Muhabir: Nagihan ER
Bursa'da Graffiti Şenliği rüzgarı esti!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Türkiye’nin en büyük Graffiti Şenliği, yerli ve yabancı 72 sanatçının katılımıyla gerçekleştirildi. Nilüfer ilçesi Altınşehir Mahallesi’ndeki Hipodrom bölgesinde organize edilen etkinlikte, 400 metre uzunluğundaki duvarlar dev bir tuvale dönüştü. Gün boyunca süren etkinlikte, sanatçılar sprey boyalarla özgün çalışmalarını sergileyerek Bursalılara görsel bir şölen sundu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Kent Estetiği Şube Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen şenlikte kullanılan tüm malzemeler belediye tarafından sağlandı. Yurt içinden 66, yurt dışından 6 sanatçının yer aldığı etkinlikte gençlerin sanatla buluşması teşvik edilirken, kent estetiğine de katkı sağlandı.

BOZBEY: “BU SANATI DAHA DA BÜYÜTMEK İSTİYORUZ”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, şenlik alanını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik ve Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Hakan Tanrıöver ile birlikte gezerek sanatçılarla birebir sohbet etti. Spray boya ile duvara sembolik bir çizim de yapan Bozbey, graffiti sanatına verdikleri önemi şu sözlerle vurguladı:

“Graffiti Şenliği’ni önemsiyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu etkinliği daha da büyüterek kentin farklı noktalarına taşıyacağız. Bu sanatı gelişi güzel değil, belirlenen alanlarda yapılması önemli. Gençlerimizin bu alandaki ilgisini doğru yönlendirmek istiyoruz. Workshoplar ve kurslar düzenleyerek bu alanda bilinçli bir gelişim sağlayacağız.”

Katılımcı sanatçılar, hipodrom çevresindeki uzun duvarları özgün eserlerle donatarak şehre estetik bir katkı sundu. Şenlik boyunca ortaya çıkan eserler, vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü. Başkan Bozbey, Bursalıları Hipodrom duvarlarında sergilenen bu eserleri yerinde görmeye davet etti.

Kaynak: Nagihan ER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.