Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da eğitimde uluslararası adım!

Seva Holding’in eğitim turizmi markası Natillus aracılığıyla İtalya’dan gelen 20 öğrenci ve 4 öğretmen, Şahinkaya Eğitim Kurumları’nda bir hafta süren kültürel ve akademik etkileşim programına katıldı. Öğrenciler hem Bursa kültürünü yakından tanıdı hem de Şahinkaya öğrencileriyle ders ve atölyelerde uluslararası deneyimler yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2025 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2025 11:23
Muhabir: Fethiye AKIN
Bursa’da eğitimde uluslararası adım!

Seva Holding bünyesinde faaliyet gösteren eğitim turizmi şirketi Natillus, kültürel etkileşimi merkeze alan önemli bir uluslararası değişim programına ev sahipliği yaptı. Program kapsamında Şahinkaya Eğitim Kurumları, İtalya’dan gelen 20 öğrenci ve 4 öğretmeni bir hafta boyunca ağırlayarak, gençlere akademik, kültürel ve sosyal anlamda zengin deneyimler sunan özel bir etkinlik gerçekleştirdi.

KÜLTÜRLER ARASI BAĞLARI GÜÇLENDİREN PROGRAM

Ziyaret süresince İtalyan öğrenciler, Şahinkayalı öğrencilerle çeşitli derslere girerek birebir etkileşim kurdu, atölye çalışmalarında birlikte üretme fırsatı buldu. Her iki ülkenin öğrencileri bilim, sanat, teknoloji ve dil alanlarında ortak çalışmalar yaparak bilgi paylaştı.

Şahinkayalı ailelerin misafirperverliği sayesinde İtalyan öğrenciler, Bursa’daki günlük yaşamı yakından tanıma fırsatı yakaladı. Bu süreç, öğrencilerin kültürel farkındalık kazanmasını sağlarken; empati, hoşgörü ve uluslararası dostluk gibi değerleri güçlendirdi.

Program, Şahinkaya öğrencilerine de İngilizce başta olmak üzere yabancı dillerde iletişim kurma, farklı kültürlerin bakış açılarını öğrenme ve küresel perspektif kazanma anlamında önemli katkılar sundu. Öğrenciler hem sınıf ortamında hem günlük yaşamda uluslararası arkadaşlarıyla iletişim kurarak dil becerilerini geliştirme imkânı buldu.

Aynı zamanda misafir öğrenciler, Bursa’nın tarihi dokusunu ve Türkiye’nin kültürel zenginliklerini keşfetmek için düzenlenen gezi programlarına katıldı. Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait mekânlar, yerel pazarlar ve geleneksel Türk mutfağı, öğrencilerin büyük ilgisini çekti.

ÖZEL BİR SÖYLEŞİ

Seva Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Şahinkaya Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Şahinkaya, program kapsamında İtalyan öğrencilerle özel bir söyleşi gerçekleştirdi. Şahinkaya, uluslararası eğitim turizmine verdikleri önemi şu sözlerle ifade etti: “Natillus eğitim turizmi şirketimizle 95 ülkede 600’ün üzerinde acente aracılığıyla hizmet sunuyoruz. Program kapsamında İtalya’dan gelen öğretmen ve öğrencilere hem eğitim anlayışımızı tanıtma hem de ülkemizin kültürel zenginliklerini deneyimleme fırsatı sunduk.”

GENÇLERE ALTIN TAVSİYE

Söyleşi sırasında İtalyan öğrencilerin “Biz öğrenciyiz, siz ise iş insanısınız, bize en önemli tavsiyeniz nedir?” sorusuna Şahinkaya şu yanıtı verdi: “Mesleğiniz ne olursa olsun önce iyi bir insan olun. Çünkü öz sevgi, iyi bir insan olmakla ilgilidir.”

DOSTLUKLAR BURSA’DA FİLİZLENDİ

Natillus değişim programı, hem misafir öğrenciler hem de Şahinkaya topluluğu için unutulmaz anlarla dolu bir hafta sundu. Öğrenciler, programın sonunda kişisel gelişimlerine, kültürel farkındalıklarına ve akademik vizyonlarına yaptığı katkının altını çizdi.

Şahinkaya Eğitim Kurumları, Natillus iş birliğiyle öğrencilere sunduğu küresel eğitim vizyonunu bir kez daha güçlendirirken, uluslararası etkileşime dayalı bu program Bursa’da kültürlerarası dostluğun önemli bir köprüsü oldu.

Kaynak: Fethiye AKIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.