Bursa'da 65 yıllık köfte mirası: İki kardeş baba mesleğini yaşatıyor
Bursa'da 65 yıllık köfte mirası: İki kardeş baba mesleğini yaşatıyor
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde 1960 yılında açılan küçük köfte dükkanı, Püsküllü kardeşler tarafından 65 yıldır yaşatılıyor. İlerleyen yaşlarına rağmen baba mesleğine sahip çıkan Fahri ve Kadri Püsküllü, ekonomik kaygılardan çok manevi bağ ile işlerine devam ettiklerini söylüyor.
Haber Giriş Tarihi: 04.09.2025 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2025 18:29
Kaynak:
AA
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde, 1960 yılında kurulan köfte dükkanı, aradan geçen 65 yıla rağmen aynı lezzet ve samimiyetle hizmet vermeye devam ediyor. İlçede “Püsküllülerin köftecisi” olarak bilinen 20 metrekarelik dükkanda, Fahri Püsküllü (70) ve kardeşi Kadri Püsküllü (60), baba yadigârı mesleklerini büyük bir özveriyle sürdürüyor.
Çocukluklarından itibaren dükkânda babalarına yardım eden kardeşler, 1988 yılında işin başına geçti. 2003 yılında babalarını kaybettikten sonra da aynı mekânda, aynı 1 metrekarelik ızgarada köfte pişirmeye devam ettiler.
Fahri Püsküllü, ömrünün dükkânda geçtiğini belirterek, köfteciliği bırakmayı hiç düşünmediğini söyledi. İşin manevi yönünün kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Püsküllü, şu ifadeleri kullandı: “Şu görmüş olduğunuz mekânın bütün aksesuarı 65 yıllık. Bunlar gittiği an benim de yaşamım biter. Buraya geldiğim an tedavi oluyorum, kendimi daha iyi hissediyorum. Eşim, dostum geliyor, burada mutlu oluyorum. Çok da sağlıklıyım, işimden zevk alıyorum.”
Köftelerinin lezzet sırrını da paylaşan Püsküllü, etin akşamdan hazırlanıp baharatlarla yoğurulduğunu ve pişirme aşamasında büyük özen gösterildiğini dile getirdi.
Kardeşi Kadri Püsküllü ise dükkânın kendileri için sadece bir iş yeri değil, yaşamlarının bir parçası olduğunu söyledi: “Bu dükkân ben doğmadan önce açıldı. Burada gördüğünüz masa, sandalye, vitrin ve ocak, açıldığı günden beri aynı. Buraya gelince mutlu oluyoruz. Allah ömür verdikçe biz de buradayız.”
65 yıllık dükkânda değişmeyen masa, sandalyeler, vitrinler ve tabaklar adeta geçmişten bugüne taşınan bir kültürel miras gibi korunuyor. Püsküllü kardeşler, baba mesleğini son nefeslerine kadar yaşatmaya kararlı olduklarını söylüyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bursa'da 65 yıllık köfte mirası: İki kardeş baba mesleğini yaşatıyor
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde 1960 yılında açılan küçük köfte dükkanı, Püsküllü kardeşler tarafından 65 yıldır yaşatılıyor. İlerleyen yaşlarına rağmen baba mesleğine sahip çıkan Fahri ve Kadri Püsküllü, ekonomik kaygılardan çok manevi bağ ile işlerine devam ettiklerini söylüyor.
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde, 1960 yılında kurulan köfte dükkanı, aradan geçen 65 yıla rağmen aynı lezzet ve samimiyetle hizmet vermeye devam ediyor. İlçede “Püsküllülerin köftecisi” olarak bilinen 20 metrekarelik dükkanda, Fahri Püsküllü (70) ve kardeşi Kadri Püsküllü (60), baba yadigârı mesleklerini büyük bir özveriyle sürdürüyor.
Çocukluklarından itibaren dükkânda babalarına yardım eden kardeşler, 1988 yılında işin başına geçti. 2003 yılında babalarını kaybettikten sonra da aynı mekânda, aynı 1 metrekarelik ızgarada köfte pişirmeye devam ettiler.
Fahri Püsküllü, ömrünün dükkânda geçtiğini belirterek, köfteciliği bırakmayı hiç düşünmediğini söyledi. İşin manevi yönünün kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Püsküllü, şu ifadeleri kullandı: “Şu görmüş olduğunuz mekânın bütün aksesuarı 65 yıllık. Bunlar gittiği an benim de yaşamım biter. Buraya geldiğim an tedavi oluyorum, kendimi daha iyi hissediyorum. Eşim, dostum geliyor, burada mutlu oluyorum. Çok da sağlıklıyım, işimden zevk alıyorum.”
Köftelerinin lezzet sırrını da paylaşan Püsküllü, etin akşamdan hazırlanıp baharatlarla yoğurulduğunu ve pişirme aşamasında büyük özen gösterildiğini dile getirdi.
Kardeşi Kadri Püsküllü ise dükkânın kendileri için sadece bir iş yeri değil, yaşamlarının bir parçası olduğunu söyledi: “Bu dükkân ben doğmadan önce açıldı. Burada gördüğünüz masa, sandalye, vitrin ve ocak, açıldığı günden beri aynı. Buraya gelince mutlu oluyoruz. Allah ömür verdikçe biz de buradayız.”
65 yıllık dükkânda değişmeyen masa, sandalyeler, vitrinler ve tabaklar adeta geçmişten bugüne taşınan bir kültürel miras gibi korunuyor. Püsküllü kardeşler, baba mesleğini son nefeslerine kadar yaşatmaya kararlı olduklarını söylüyor.
Kaynak: AA
Son Haberler
Aile yapısındaki çöküşe karşı İnegöl’den örnek çalıştay
Bursa su kesintisi listesi – 12 Aralık 2025 Cuma
Bursa'da bin yıllık lezzet tarihi hanla buluştu