Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa-Ankara Otoyolu yangın nedeniyle trafiğe kapatıldı!

Bursa’nın Kestel ve Gürsu ilçeleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangın, ulaşımı da vurdu. Yoğun duman ve alevler nedeniyle Bursa-Ankara otoyolunun Ankara yönü geçici olarak araç trafiğine kapatıldı. Sürücüler alternatif güzergahlara yönlendiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2025 22:45
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2025 22:47
Kaynak: İHA
Bursa-Ankara Otoyolu yangın nedeniyle trafiğe kapatıldı!

Bursa’da Kestel ile Gürsu ilçeleri arasında başlayan orman yangını, hem doğayı hem de ulaşımı tehdit etmeye devam ediyor. Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangın, Bursa-Ankara otoyolunun güvenliğini tehlikeye atınca, Ankara yönü geçici olarak ulaşıma kapatıldı.

Polis ve karayolları ekipleri, bölgedeki araç sürücülerine uyarılarda bulunarak trafiği alternatif güzergahlara yönlendirdi. Özellikle yoğun dumanın görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle sürüş güvenliği açısından risk oluştuğu ifade edildi.

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, ormanlık alandan yükselen yoğun alevlerin yerleşim yerlerine doğru ilerlediği görüldü. Bölgeye çok sayıda itfaiye, arazöz, TOMA ve gönüllü ekip sevk edilirken, vatandaşlar da söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Yetkililerden yapılan açıklamada, vatandaşların bölgeye yaklaşmamaları ve güvenlik uyarılarına dikkat etmeleri istendi. Yangınla ilgili söndürme ve soğutma çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.