Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTÜ’de sanayi fırsatları konuşuldu!

Haksan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gülmez, Bursa Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen BTÜ Konuşmaları'nda öğrencilerle buluştu. Sanayi sektöründeki tehditler ve fırsatlar üzerine konuşan Gülmez, Bursa'nın otomotiv sektörüyle ilgili büyük fırsatlar sunduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2025 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2025 11:35
Muhabir: Fethiye AKIN
BTÜ’de sanayi fırsatları konuşuldu!

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrencileri, bu hafta düzenlenen BTÜ Konuşmaları programıyla iş dünyasının önde gelen isimlerinden İbrahim Gülmez’i ağırladı. Haksan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gülmez, sanayi sektöründeki son gelişmeleri ve Türkiye’nin sanayi açısından sunduğu fırsatları BTÜ öğrencilerine aktardı.

BTÜ’nün Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon’unda gerçekleştirilen programa, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Beyhan Bayhan ve Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Programın 4. sezonunun 33. bölümüne konuk olan İbrahim Gülmez, “İş Dünyasında Tehditler ve Fırsatlar” başlıklı konuşmasında, sanayi sektöründeki mevcut durumu ve gelecekteki potansiyeli ele aldı.

“REKABET AVANTAJINIZI ARTIRIN”

İbrahim Gülmez, konuşmasında Türkiye'nin sanayi sektöründeki güçlü yönlerine değinerek, özellikle otomotiv sektöründe yer alan fırsatları öğrencilerin iyi değerlendirmesi gerektiğini vurguladı. Bursa'nın sanayi açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Gülmez, öğrencilerin hedef belirleyerek rekabet edecek yönlerini geliştirmeleri gerektiğini ifade etti. "Bursa'da büyük bir otomotiv sektörü var. Bu sektör, Türkiye'nin öncü ve sürükleyici sektörlerinden biri. Burada eğitim gören gençler olarak, bu fırsatları iyi değerlendirmelisiniz. Başarıya giden yol, hedeflerinizi belirleyip rekabetçi yönlerinizi güçlendirmekte geçiyor" dedi.

İbrahim Gülmez, Bursa'nın otomotiv sektöründeki gelişimini 1970’li yıllara dayandırarak, şehirdeki sanayi yapısının zaman içinde nasıl şekillendiğini aktardı. Bursa'nın uluslararası otomotiv firmalarının da bulunduğu, otomotiv üssü haline geldiğini belirten Gülmez, Türkiye'nin üretim gücünün ve coğrafi avantajlarının sanayici için büyük fırsatlar sunduğunu dile getirdi.

Sanayi sektöründeki tehditlere de değinen Gülmez, globalleşen üretim dünyasında rekabetin giderek zorlaştığını ancak Türkiye'nin güçlü yanlarının bu tehdidi fırsata çevirebileceğini söyledi. "Özellikle Çin'in global ölçekteki üretim gücüyle rekabet etmek zor olsa da, Türkiye'nin genç nüfusu, coğrafi konumu ve kültürel avantajları bu sektördeki fırsatlarımıza katkı sağlıyor" şeklinde konuştu.

YAPAY ZEKA VE İNSAN FAKTÖRÜ

Günümüzde yapay zekanın gelişimiyle ilgili kaygılara da değinen Gülmez, öğrencileri bu konuda endişelenmemeleri için cesaretlendirdi. “Yapay zeka planlama yapabilir, ancak üretim aşamasında hala insan faktörü ön planda olacak. Bu gelişmeleri fırsata çevirebilirsiniz. Yapay zeka, üretimin hızını artırabilir ama üretimi bir insan gibi yapamaz” dedi.

Program, İbrahim Gülmez’in konuşmalarının ardından öğrencilerin soruları ile devam etti. BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Haksan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gülmez’e plaket takdim etti ve program toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Kaynak: Fethiye AKIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.