Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTÜ’de gurur günü: Yüksek Lisans ve Doktora mezunları kep fırlattı

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 449 yüksek lisans ve doktora öğrencisini mezun etti. Rektör Prof. Dr. Naci Çağlar, "Tez çalışmalarımız rafta kalan değil; sahada fayda üreten çalışmalardır" diyerek BTÜ'nün araştırma kültürüne vurgu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2025 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2025 09:16
Muhabir: Damla Dilmeç
BTÜ’de gurur günü: Yüksek Lisans ve Doktora mezunları kep fırlattı

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), bilimsel üretkenliğini taçlandıran önemli bir güne imza attı. Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon'da düzenlenen törende, 449 doktora ve yüksek lisans öğrencisi mezuniyet heyecanı yaşadı. Güney Marmara'nın tek teknik üniversitesi olan BTÜ'nün bu gurur gününe, Rektör Prof. Dr. Naci Çağlar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan, akademisyenler, mezunlar ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.

"GÜÇLÜ BİR NOKTADAYIZ"

Törenin açılış konuşmasını yapan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, lisansüstü eğitimin stratejik önemine dikkat çekti. Rektör Çağlar, nitelikli insan kaynağını geliştirmek ve ülkenin geleceğine yön verecek araştırmaları desteklemek açısından bu alanın kritik olduğunu belirtti.

Rektör Çağlar, BTÜ'nün akademik profilini şu sözlerle özetledi:

"Lisansüstü öğrencilerimiz bizim gözbebeğimizdir. Öğrenci profilimizin yüzde 22’sini yüksek lisans, yüzde 3’ünü doktora öğrencilerinin oluşturduğu bir üniversite olmaktan gurur duyuyoruz. BTÜ olarak bu alanda güçlü bir noktadayız."

"TEZ ÇALIŞMALARI DEĞERE DÖNÜŞÜYOR"

BTÜ'nün bilimsel çıktılarının pratiğe dönüştürülmesine büyük önem verdiklerini belirten Rektör Çağlar, 2024-2025 akademik döneminde verilen 449 mezunun tez çalışmalarının sadece akademik yayınlarda kalmadığını vurguladı.

Rektör Çağlar, "Biz rafta duran değil; hayata dokunan, sektöre katkı sunan projeleri önemsiyoruz. Mezunlarımızın tez çalışmaları, şirketlerin Ar-Ge merkezlerinde ve inovasyon ekosisteminin her aşamasında somut karşılık buldu. Bu yaklaşım, üniversitemizin araştırma kültürünü güçlü kılan en temel unsurdur," ifadelerini kullanarak emeği geçen tüm hocalara ve destek veren ailelere teşekkür etti.

BTÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yunus Kaya ise mezuniyetin, geçmiş yılların emeğiyle geleceğe duyulan inancın güçlü bir yansıması olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Kaya, mezunların 26'sının uluslararası öğrenci olmasının, BTÜ’nün küresel niteliğini ve çeşitliliğini bir kez daha kanıtladığını sözlerine ekledi.

BAŞARILI DOKTORA TEZLERİNE ÖDÜL

Mezuniyet töreninde, en başarılı doktora tezleri de ödüllendirildi.

Birincilik: Prof. Dr. Hüseyin Lekesiz danışmanlığındaki Dr. Safa Şenaysoy.

İkincilik: Dr. Öğretim Üyesi Doruk Erdem Yunus ve Prof. Dr. Ayşe Bedeloğlu danışmanlığındaki Dr. Ayten Nur Yüksel Yılmaz.

Üçüncülük: Doç. Dr. Şeyma Duman ve Doç. Dr. Fatma Demirci danışmanlığındaki Dr. Büşra Mutlu ile Prof. Dr. Mehmet Ferdi Fellah danışmanlığındaki Dr. Numan Yüksel.

Mezunlar adına konuşan Dr. Nazlı Deniz Ersöz'ün tebrik konuşmasının ardından, heyecan doruğa ulaştı ve tören, 449 mezunun keplerini havaya atma seremonisi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Kaynak: Damla Dilmeç

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.