Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO’da iş teftişi ve güvenlik kültürü konuşuldu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen İş Teftiş Faaliyetleri Farkındalık Bilgilendirme Toplantısı’na Rehberlik ve Teftiş Başkanı Bekir Aktürk ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay katıldı. Toplantıda, teftişlerin rehberlik anlayışıyla yapılması gerektiği vurgulandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2025 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2025 11:49
Muhabir: Ali KAMUR
BTSO’da iş teftişi ve güvenlik kültürü konuşuldu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ev sahipliğinde düzenlenen “İş Teftiş Faaliyetleri Farkındalık Bilgilendirme Toplantısı” büyük ilgi gördü. Toplantıya, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Bekir Aktürk, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve çok sayıda iş dünyası temsilcisi katıldı. Toplantı, iş sağlığı, güvenliği ve çalışma kültürü gibi kritik konularda farkındalık oluşturmayı hedefledi.

“DENETİMLERİ REHBERLİK HİZMETİ OLARAK GÖRMELİYİZ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, iş güvenliği ve sağlığı konusunda denetimlerin önemine değindi. Burkay, işletmelerin denetimlerini zorunluluk değil, eksikliklerini görmek ve düzeltmek için bir rehberlik hizmeti olarak değerlendirmeleri gerektiğini vurguladı. Burkay, “Gelişmiş ekonomilerde, iş güvenliği bir kültür olarak benimsenmiş ve bu durum daha sürdürülebilir ve verimli üretimi beraberinde getirmiştir. Sağlıklı bir çalışan, verimli üretimin temelini oluşturur.” dedi.

“TEFTİŞ YAPMIYORUZ, REHBERLİK EDİYORUZ”

Rehberlik ve Teftiş Başkanı Bekir Aktürk ise Bursa’nın Türkiye ekonomisindeki önemli yerine ve şehirdeki güçlü sanayi altyapısına dikkat çekti. Aktürk, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı olarak iş dünyası temsilcileriyle ortak bir anlayış oluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Aktürk, denetimleri bir yük olarak görmek yerine rehberlik hizmeti olarak ele almak gerektiğinin altını çizdi. “Bizim amacımız, eksiklikleri gidermek ve iş sağlığı, güvenliği ile çalışma barışını tesis etmektir” şeklinde konuştu.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÖN PLANDA

Aktürk, iş sağlığı ve güvenliği, çalışma süreleri ve ücretlerin zamanında ödenmesi gibi konulara büyük önem verdiklerini belirtti. Ayrıca, teftişlerde rehberlik esaslı bir yaklaşım benimsediklerini ifade etti. “İlk olarak işletmenin fotoğrafını çekiyoruz, eksiklikleri belirliyoruz ve işverenle paylaşıyoruz. Belirli bir süre içinde eksiklerin giderilmesi için fırsat tanıyoruz. Eğer eksikler giderilmişse, cezai işlem uygulanmıyor. Ancak giderilmemişse, idari yaptırımlar söz konusu olabiliyor” dedi.

TEFTİŞLER VE İYİLEŞTİRME SÜREÇLERİ

Aktürk, yapılan farkındalık toplantıları ve seminerlerin iş dünyasında büyük bir iyileştirme sağladığını belirtti. 2024 yılı içerisinde 17 farkındalık toplantısı ve 121 seminer düzenlediklerini kaydeden Aktürk, bu faaliyetler sonucunda işletmelerde yüzde 90’ın üzerinde iyileşme sağlandığını vurguladı.

Toplantının sonunda, İş Başmüfettişleri Dr. Volkan Avcı ve Muhammed Öztürk, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’nın faaliyetleri ve iş sağlığı güvenliği ile ilgili teftiş süreçlerini daha detaylı şekilde katılımcılarla paylaştılar.

Kaynak: Ali KAMUR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.