Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozbey: “Yangın rüzgârla yön değiştiriyor, müdahalede zorlanıyoruz”

Başkan Bozbey, Harmancık'taki orman yangınlarının rüzgâr nedeniyle kontrol altına alınamadığını belirterek daha fazla hava desteği talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2025 21:55
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2025 22:25
Kaynak: Haber Merkezi
Bozbey: “Yangın rüzgârla yön değiştiriyor, müdahalede zorlanıyoruz”

Bursa’nın Harmancık ilçesinde farklı noktalarda etkili olan orman yangınlarıyla mücadele sürerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey sahadaki durumu yerinde inceledi. Rüzgârın yön değiştirmesiyle birlikte yangının kontrol altına alınmasının güçleştiğini belirten Başkan Bozbey, hava araçları desteğinin artırılması için çağrıda bulundu.

Yangının akşam saatlerinde yeniden şiddetlenmesi üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü, kamu kurumları, çevre il ve ilçe belediyeleri, gönüllüler ve vatandaşlar söndürme çalışmalarına katıldı. CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk ile birlikte bölgeye giden Başkan Bozbey, çalışmaları sahada takip ederek, kriz koordinasyon aracı AKOM üzerinden drone ile yangının son durumunu izledi.

“DOĞA TAHRİP OLUYOR, CANLILAR ZARAR GÖRÜYOR”

Dört farklı noktada alevlerin sürdüğünü belirten Başkan Bozbey, “Son üç gündür Bursa, uzun zamandır yaşamadığı bir felaketle karşı karşıya. Doğa yanıyor, canlılar zarar görüyor. Tüm ekipler büyük özveriyle çalışıyor ama yoğun ve ani yön değiştiren rüzgâr, kontrolü zorlaştırıyor. Yerleşim yerlerini korumak için büyük çaba gösteriyoruz. Yangın söndürme uçaklarının ve helikopterlerin sayısının artması şart” dedi.

“SÜREKLİ MÜDAHALE GEREKİYOR”

Yangının kontrol altına alınabilmesi için hava desteğinin kesintisiz sürmesinin önemine değinen Bozbey, “Bazı noktalara kara ekiplerinin ulaşması zor. Bu yüzden havadan müdahalenin artarak devam etmesi gerekiyor. Mevcut destek yeterli olsa da, yangının gidişatını önceden kestiremiyoruz. Rüzgârın etkisi azaldığında soğutma çalışmalarına ağırlık verip yangını tamamen söndüreceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Bozbey, yangın tehdidi altındaki Çakmak Köyü’ne de giderek hem vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti hem de ekiplerin mücadelesine katılan köylülerle bir araya geldi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.