Hava Durumu

"Bir Rol Bir Burs" projesi Türkiye turnesine hazırlanıyor

Global Shapers Bursa Merkezi’nin yaptığı proje paydaşlığını ise Bursa Mühendis Kadınlar Derneği (BUMKAD) ve Ekip İşi Tiyatro’nun üstlendiği ‘Bir Rol Bir Burs’ projesi Türkiye turnesine hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2024 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2024 11:25
Kaynak: BUMKAD-Bülten
"Bir Rol Bir Burs" projesi Türkiye turnesine hazırlanıyor

Çalışmaları hakkında açıklamada bulunan BUMKAD Kurucu Başkanı Ülfet Öztürk, Projeden sağlanan tüm gelirin TEV&BUMKAD Burs Fonuna aktarılarak kadın mühendis adaylarının 1 yıllık burslarının karşılanacağını belirtirken, “16 Ocak 2024 tarihinde BAOB sahnede prömiyeri ile başlayan Entrikalı Dolap Komedyası adlı tiyatro, Podyum Sanat Mahal’de 2 oyun, Uğur Mumcu Sahne’de 2 oyun sergilenerek toplamda 5 oyun ile 10 kadın mühendis adayının 1 yıllık bursunu karşıladı” dedi.

Başkan Ülfet Öztürk, açıklamasının devamında “Projeye sponsorluk desteği veren Eltek Engineering, Eyrice Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Referans Catering firmalarının yanı sıra Biletinial.com platformunun destekleri ve toplu bilet alımları yaparak destek veren Bursa’nın önemli sanayi kuruluşları Sirena Marine, Martur Fompak İnternational, BOSCH, Franz Kiel Koltuk Sistemleri, Borusan Boru ile proje önemli işbirliklerine imza atmış olduk” şeklinde konuştu.

Projenin büyük ilgi gördüğünü ve Entrikalı Dolap Komedyası adlı tiyatro oyununun Türkiye turnesi kapsamında ilk olarak İzmir’de sahne alacağını belirtirken şunları söyledi: “Global Shapers Bursa Merkezi projenin 2025 yılında Dünya Ekonomik Forumun organizasyonu olan Davos platformunda sunulmasını hedeflediklerini belirtiyorlar, bu kapsamda merkezlerin bulunduğu İzmir, Ankara ve İstanbul’da oyunu seyircisiyle buluşturmaya hazırlanıyorlar. Oyun ilk olarak İzmir’de anlamlı bir günde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Mustafa Necati Kültür Merkezi’nde saat 20:00 de sahne alacak. Projenin İzmir oyunu için lojistik sponsoru North Decor firması olurken, İzmir Tiyatro sahnesi sponsoru Tarkem firması oldu. Global Shapers İzmir Merkez ekibin destekleri ile tiyatronun İzmir’in yerel yönetimlerine duyurulması sağlanıyor.”

Kaynak: BUMKAD-Bülten

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.