AÜTF 87 mezunları, Bursa’da hem geçmişi hem lezzetleri keşfetti
AÜTF 87 mezunları, Bursa’da hem geçmişi hem lezzetleri keşfetti
AÜTF 87 mezunlarının Bursa'daki buluşması, şehrin tarihi, kültürel ve gastronomik zenginliklerini keşfederek dostluklarını pekiştirdikleri unutulmaz bir deneyime dönüştü. Bursa'nın simgelerinden biri olan kestane şekerinin üretim sürecini yerinde görme fırsatını bulan hekimler, hem bilgi hem de sıcak misafirperverlikleriyle unutulmaz anılarla döndüler.
Haber Giriş Tarihi: 09.05.2025 08:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2025 08:58
Muhabir:
Damla Dilmeç
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi 1987 yılı mezunları (AÜTF 87’liler), yıllar sonra bir araya gelerek, 11-13 Nisan 2025 tarihleri arasında Bursa’da buluştular. Geçmişi yad ederken, Bursa’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini de keşfettiler. Ulu Cami, Yeşil Türbe, Koza Han ve Kapalı Çarşı gibi ünlü mekânları gezdiler. Ayrıca Mudanya Mütareke Evi ve Uluabat Gölü gibi doğal güzellikleri de keşfettiler.
KESTANE ŞEKERİNİN ÜRETİM TESİSİNE ZİYARET
Ziyaretin en özel anlarından biri ise Bursa’nın meşhur kestane şekerinin üretildiği İlka Şekerleme oldu. Kardelen ve Yaylacık markalarıyla tanınan firma, konuklarına üretim sürecini ve tarihî atmosferini gösterdi. İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün ve Kalite Müdürü Ebru Aygün, AÜTF 87 mezunlarına kestane şekerinin yapılışını anlattı. Üretim sürecinde kullanılan antika ekipmanlar da büyük ilgi gördü.
KALİTE VE HİJYEN ÖNEMLİ
İlka Şekerleme’nin Kalite Müdürü Ebru Aygün, üretim süreçlerinin hijyen kurallarına uygun olduğunu ve ürünlerin uluslararası standartlarda üretildiğini belirtti. Çeşitli tatlarla sunulan kestane şekerlerinin 60’tan fazla ambalaj seçeneği bulunduğunu söyledi.
BURSA’NIN LEZZETİ DÜNYAYA TANITILIYOR
Genel Müdür Mümin Akgün, İlka Şekerleme’nin sadece Türkiye’de değil, yurtdışında da büyük bir başarıya imza attığını söyledi. Ulusal ve uluslararası fuarlarda yer aldıklarını ve kestane şekerini dünya ile buluşturduklarını belirtti.
TEŞEKKÜR MESAJI
Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Kahveci, ziyaretin ardından şehrin tarihi ve kültürel mirasıyla büyülendiklerini, ancak en özel anlarının kestane şekerinin üretimini görmek olduğunu söyledi. İlka Şekerleme ailesine sıcak misafirperverlikleri için teşekkür etti.
BURSA’NIN TARİHİ VE LEZZETLİ YÜZÜ
AÜTF 87 mezunlarının Bursa’daki buluşması, hem geçmişe yapılan bir yolculuk hem de lezzetli bir keşif oldu. Bursa’nın tarihi ve gastronomik zenginlikleriyle unutulmaz anılar biriktiren grup, kestane şekerinin üretim sürecini yerinde görmekten büyük keyif aldı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Bursa Hayat Gazetesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
AÜTF 87 mezunları, Bursa’da hem geçmişi hem lezzetleri keşfetti
AÜTF 87 mezunlarının Bursa'daki buluşması, şehrin tarihi, kültürel ve gastronomik zenginliklerini keşfederek dostluklarını pekiştirdikleri unutulmaz bir deneyime dönüştü. Bursa'nın simgelerinden biri olan kestane şekerinin üretim sürecini yerinde görme fırsatını bulan hekimler, hem bilgi hem de sıcak misafirperverlikleriyle unutulmaz anılarla döndüler.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi 1987 yılı mezunları (AÜTF 87’liler), yıllar sonra bir araya gelerek, 11-13 Nisan 2025 tarihleri arasında Bursa’da buluştular. Geçmişi yad ederken, Bursa’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini de keşfettiler. Ulu Cami, Yeşil Türbe, Koza Han ve Kapalı Çarşı gibi ünlü mekânları gezdiler. Ayrıca Mudanya Mütareke Evi ve Uluabat Gölü gibi doğal güzellikleri de keşfettiler.
KESTANE ŞEKERİNİN ÜRETİM TESİSİNE ZİYARET
Ziyaretin en özel anlarından biri ise Bursa’nın meşhur kestane şekerinin üretildiği İlka Şekerleme oldu. Kardelen ve Yaylacık markalarıyla tanınan firma, konuklarına üretim sürecini ve tarihî atmosferini gösterdi. İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün ve Kalite Müdürü Ebru Aygün, AÜTF 87 mezunlarına kestane şekerinin yapılışını anlattı. Üretim sürecinde kullanılan antika ekipmanlar da büyük ilgi gördü.
KALİTE VE HİJYEN ÖNEMLİ
İlka Şekerleme’nin Kalite Müdürü Ebru Aygün, üretim süreçlerinin hijyen kurallarına uygun olduğunu ve ürünlerin uluslararası standartlarda üretildiğini belirtti. Çeşitli tatlarla sunulan kestane şekerlerinin 60’tan fazla ambalaj seçeneği bulunduğunu söyledi.
BURSA’NIN LEZZETİ DÜNYAYA TANITILIYOR
Genel Müdür Mümin Akgün, İlka Şekerleme’nin sadece Türkiye’de değil, yurtdışında da büyük bir başarıya imza attığını söyledi. Ulusal ve uluslararası fuarlarda yer aldıklarını ve kestane şekerini dünya ile buluşturduklarını belirtti.
TEŞEKKÜR MESAJI
Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Kahveci, ziyaretin ardından şehrin tarihi ve kültürel mirasıyla büyülendiklerini, ancak en özel anlarının kestane şekerinin üretimini görmek olduğunu söyledi. İlka Şekerleme ailesine sıcak misafirperverlikleri için teşekkür etti.
BURSA’NIN TARİHİ VE LEZZETLİ YÜZÜ
AÜTF 87 mezunlarının Bursa’daki buluşması, hem geçmişe yapılan bir yolculuk hem de lezzetli bir keşif oldu. Bursa’nın tarihi ve gastronomik zenginlikleriyle unutulmaz anılar biriktiren grup, kestane şekerinin üretim sürecini yerinde görmekten büyük keyif aldı.
Kaynak: Damla Dilmeç
Son Haberler
25 Mayıs 2025| Kocaeli için doğru ezan vakitleri burada! Kocaeli namaz vakitleri
Bakan Yerlikaya duyurdu: "534 bin 508 sürücüye işlem yapıldı"
Ticaret Bakanlığı’ndan kaçakçılığa darbe: 4 noktada dev operasyon