Hava Durumu

Arslan: 'Bursaspor'un tek çıkış yolu Büyükşehir'

Bursaspor önceki dönem yöneticilerinden Yusuf Arslan'dan çarpıcı açıklamalar geldi. Arslan, "Bursaspor'a şu anda kimsenin destek vereceğini zannetmiyorum. Büyükşehir'in çok iyi şekilde sahip çıkması lazım. Çünkü kulübün başka çıkış yolu yok" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2022 06:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2022 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Arslan: 'Bursaspor'un tek çıkış yolu Büyükşehir'

Melisa Songur/Onur Kızılkaya

Bursaspor'da Erkan Köristan ve Ali Ay başkanlıklarında yönetim kurulu üyeliği yapan, Yeşil-beyazlı camianın yakından tanıdığı isimlerden Yusuf Arslan ile Bursaspor'un son durumunu değerlendirdik.

-Yusuf Bey merhabalar Bursaspor'un şu anki durumunu nasıl değerlendirir misiniz?

-İçler acısı, çok kötü. Bursaspor'un bu duruma düşmesini içimize sindiremiyoruz. Hakikaten çok vahim durumdayız şu anda. Ne olacağı da belli değil. Allah kolaylık versin.

-Sizce şehrin dinamikleri kulübe yeterli desteği veriyor mu?

-Şu anda vereceğini zannetmiyorum. Kulüp yönetimi şu anda Büyükşehir'de. Bursaspor'a kim destek vermiş, kime borcu var zaten kayıtlarda görünüyor. Yöneticiler, Bursaspor'a şu ana kadar 400 milyon TL katkı sağlanmış. Bundan sonra da bir yönetici veya başka bir kişinin katkı sağlayacağını düşünmüyorum. Şu anda ne lazımsa Büyükşehir'in yapması gerekiyor.

-Peki, sizin yöneticilik yaptığınız dönemlerde camiaya şehrin nasıl bir desteği vardı?

- Reklam ve sponsor konusunda camiaya destek her yönden vardı.  O dönem Süper Lig'de olunca destek de vardı tabi. Ancak şu anda kimsenin destek sağlayacağını zannetmiyorum. Bursaspor kimlerle oynuyor? Erokspor, Çorumspor... Hiç tanımadığınız takımlarla oynuyorsunuz. Bir de oynayamıyorsunuz, yeniliyorsunuz.

'KULÜBE EN BÜYÜK ZARARI TARAFTAR VERDİ'

-Bursaspor'u 2 Lig'e kadar düşüren süreç sizce nasıl işledi?

-Şöyle söyleyeyim... Biliyorsunuz İbrahim Yazıcı döneminde Bursaspor şampiyon oldu. Daha sonra 2 dönem Yazıcı devam etti. Bursaspor şampiyon olduğu zaman baya bir gelir elde etti ve borçların çoğu bitmiş ve kasaya biraz para kalmıştı. İbrahim Yazıcı döneminde sportif başarı geldi ama 2 dönem o para iyi kullanılmadı. Har vurup harman savruldu. Gene borçlanıldı. İbrahim Yazıcı rahmetli olduktan sonra Erkan Köristan'la birlikte yönetimi biz devraldık. Borcumuz da vardı, kasada 6 milyon TL gibi bir para da vardı. Biz devraldıktan sonra alacaklılar parasını istedi. Kasadaki 6 milyon TL bitti üstüne bir 6 milyon daha borçlandık. Aslında bu İbrahim Yazıcı döneminden gelen bir borçtu. Biz yönetime geldiğimiz zaman gelir gideri karşılamıyordu. Kulübün çok giderleri vardı. Zaten kulüp her sene açık veriyordu ama bu kadar açık olacağını tahmin edemiyorduk. Biz çok fazla borçlanmadık. Erkan Köristan çok dikkat ederdi, hatta kulüpten su bile içmezdi. O dönem kulübe en fazla zarar veren taraftarımızdı... Saha kapatmalar, cezalar geldi. Örnek vermek gerekirse; kombine sattık o zamanın parasıyla 6 milyon gelir elde ettik, diğer taraftan taraftarın yapmış olduğu yanlış hareketler ve saha kapatmalardan dolayı 3 milyon da ceza ödedik. 

KURTULUŞ REÇETESİ 'ÖZLÜCE TESİSLERİ'

-Peki, kulübün sportif başarı yakalaması ve mali darboğazdan kurtulması için sizce hangi yollar izlenmeli?

- Şu anda yönetimde Büyükşehir Belediyesi var, Valilik var. Anca Büyükşehir katkı sağlarsa veya proje üretirse Bursaspor'un borcu biter. Örnek vereyim; Özlüce Tesisleri hala Bursaspor'un tapulu malı değil, Milli Emlak'ın. Bursaspor'a bu tesisi verseler, borcu kalmaz artı değer kalır. Ama öyle bir idareci yönetici yok ki. Bursaspor'a sahip çıkan milletvekillerimiz yok. Aslında çok basit bir olay.

-Yusuf Bey son olarak eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?

-Şu anda Büyükşehir AK Parti'den... Aslında AK Parti yöneticileri dahil sahip çıksalar, Bursaspor bu sene üst lige, seneye de Süper Lig'e çıksa AK Parti'nin oyu 2 puan artar. Geçen gün eski bir bakanımızla görüştüm. Bir devlet bankasının Süper Lig takımlarına para aktardığını söyledi. Bursaspor'u sahiplenen bir yönetim yok ki, iktidar yönetimi de yok. Nasıl bir şey istiyorlar bilemiyorum. Büyükşehir'in, Bursaspor'a çok iyi bir şekilde sahip çıkması lazım. Bursaspor'un başka çıkışı yok. Hiçbir yönetici aramasınlar çünkü kimse çıkmaz, ancak Büyükşehir'in sahip çıkmasıyla bu iş olur diye düşünüyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.