Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kartal Adliyesi’ndeki saldırıda kahraman çaycı: “Hiç korku yaşamadım”

Kartal Bölge Adliye Mahkemesi'nde 13 Ocak’ta meydana gelen silahlı saldırıda, hakim Aslı K.’yı makam odasında kasığından vuran savcı Muhammed Çağatay Kılıçarslan’ın üzerine atlayarak olası bir faciayı önleyen çaycı Yakup Karadağ, yaşananları şöyle aktardı: "O an hiçbir korku yaşamadım, tek amacım hakim hanımın üzerine daha fazla mermi gelmemesiydi."

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2026 21:16
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2026 21:20
Kaynak: İHA
Kartal Adliyesi’ndeki saldırıda kahraman çaycı: “Hiç korku yaşamadım”

Kartal Bölge Adliye Mahkemesi’nde 13 Ocak’ta saat 13.00 sıralarında meydana gelen olayda, Anadolu Adliyesi cumhuriyet savcısı Muhammed Çağatay Kılıçarslan, 23. Ceza Dairesi Hakimi Aslı K.’yı makam odasında silahla bir kez vurdu.

Kılıçarslan ikinci atışı yapacağı sırada, odada bulunan çaycı Yakup Karadağ hızla müdahale ederek daha büyük bir felaketi önledi.

Hakim Aslı K., tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi.

Saldırıyı gerçekleştiren cumhuriyet savcısı Muhammed Çağatay Kılıçarslan ise “kasten insan öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

Hakim Aslı K.’nın yardım çağrısıyla harekete geçen ve makam odasına yakın konumda bulunan çaycı Yakup Karadağ, saldırganın üzerine atlayarak olası facianın önüne geçti.

Karadağ, olayın detaylarını şöyle paylaştı:

"Olay günü çay ve kahve boşlarını toplamak için oradaydım. O sırada bir kadının yardım talebi oldu ve müdahale etmek durumunda kaldım. Şükürler olsun ki daha büyük sonuçlar doğmadan engelledim. Hakim hanımı tanıyorum, çalıştığım bölgede yaklaşık yüz tane hakim var, çoğunu tanırım. Ancak olayı gerçekleştiren şahsı tanımıyorum. Daha önce birkaç kez görmüşlüğüm vardı ama kim olduğu ve ünvanı hakkında bir bilgim yoktu. Allah bana böyle bir şeye vesile olmayı nasip etti, çok şükür. Böyle bir şeyi engellediğim için çok mutluyum. O an hiçbir korku hissetmedim çünkü tek amacım, hakim hanımın üzerine daha fazla mermi gelmemesi, zarar görmemesiydi. Aklımın ucundan korku bile geçmedi. Oradan ayrılabilirdim ama çıkmadım. İçimde bir ayırma iradesi vardı ve müdahale ettim. Olaydan sonra Ceza İnfaz Kurumu'na geldiğimde yönetimimiz ve diğer hükümlü arkadaşlarım beni gönülden tebrik etti. Tüm arkadaşlarım tarafından alkışlarla karşılandım, hatta havaya kaldırmaya bile çalıştılar. Bundan dolayı ailem gurur duydu, çevremdeki insanlar gurur duydu. Allah'a şükürler olsun böyle bir şeye vesile olduğum için. İlk başta olayın etkisiyle hiçbir şey düşünemedim. Ancak sonrasında herkesin içtenlikle tebrik etmesi, sarıp sarmalaması, sahiplenmesi beni gerçekten çok mutlu etti."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.