Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirneli pehlivanlar, 40 derece sıcakta güreşti

Edirneli pehlivanlar, 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne hazırlık için 40 derece sıcakta güreşti.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 17:49
Kaynak: İHA
Edirneli pehlivanlar, 40 derece sıcakta güreşti

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'nde yer alan, dünyanın en eski organizasyonlarından biri olan Kırkpınar'ın 663. randevusu, 5-6-7 Temmuz tarihlerinde Edirne Sarayiçi Kırkpınar Er Meydanı'nda gerçekleştirilecek.

Hava sıcaklığının yaklaşık 40 dereceye yükseldiği Edirne'de, Kırkpınar'da kürsüye çıkabilmek için taktik ve dayanıklılık çalışması gerçekleştiren pehlivanlar, yağlı antrenmanlarına devam ediyor.

Hava sıcaklığının 40 derece olduğunu söyleyen pehlivanlar, yağlanmanın ardından güreş anında sıcaklığı en az 50 derece hissettiklerini söyledi. Vücutlarının Kırkpınar'a ve hava sıcaklığına adapte olması için günün en sıcak saatlerinde yağlı antrenman gerçekleştirdiklerini söyleyen pehlivanlar, Kırkpınar'a hazır olduklarını vurguladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.