
Bursa'nın en meşhur lezzetleri arasında yer alan Pideli Köfte'nin tadına doyum olmuyor. Özellikle Kayhan Çarşısı'nda sıralanan tarihi Pideli Köfte dükkanları yıllardır hem Bursaslıları hem de turistleri kendisine çekiyor.Dışarıda yemek istemeyip, evde Pideli Köfte yapmak isteyenler tarifi için kısa bir araştırma yapmaya başladı. Peki Pideli köfte nasıl yapılır? Pideli Köfte yapmak için hangi malzemeler kullanılır?
PİDELİ KÖFTE MALZEMELERİ NELERDİR?
500 g kıyma
3 adet kebaplık küçük pide
250 g tereyağı
250 g yoğurt
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Domates salçası
PİDELİ KÖFTE NASIL YAPILIR?
Kıyma ekmek ile makinede çekilerek buzdolabında bir gün bekletilir. Ertesi gün kimyon ve karabiber ile yoğrularak köfte hamuru hazırlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yassı köfteler yapılır. Izgarada veya kömür ateşinde köfteler kızartılır. Aynı ızgarada yada mangalda pideler de kızartılarak küp şeklinde doğranır ve servis tabağına yerleştirilir. Pidelerin üzerine kızarmış köfteler, tabağın kenarına yoğurt konur, köftelerin üzerine salçalı sos ve kızgın tereyağı ilave edildikten sonra servis yapılır.
PİDELİ KÖFTENİN OLMAZSA OLMAZLARI!
Bursa usülü Pideli Köfte yapmak için mutlaka geniş tabak kullanmalısınız. Ayrıca tereyağının da bolca olması gerekiyor.