Hava Durumu

Spor lisesi gün sayıyor

Yıldırım Belediyesi'nin Vakıfköy'e yaptıracağı Bursaspor Spor Lisesi konusunda ilk kez Bursa Hayat'a konuşan Yeşil Beyazlı ekibin Başkanı Ali Ay, "Projemiz tamamen hazır. Artık ilk kazmayı vuracağımız günü bekliyoruz. Bu projenin tanıtımını bu hafta sonu ya da yeni hafta başında yapacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2017 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2017 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Spor lisesi gün sayıyor

ÖMER KARAKAYA- GÖKHAN GÜNDOĞDU

Bursaspor camiasında heyecan uyandıran projelerin başında gelen Bursaspor Spor Lisesi için artık geri sayıma geçildi. Yıldırım Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Spor Lisesi'nin tanıtımı hazırlıklar bitme aşamasına geldi. Bursa Hayat Gazetesi'ni ziyaret eden Bursaspor Başkanı Ali Ay, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile proje hakkında görüştüklerini söyledi. Projenin tamamen bittiğine artık inşaatın başlayacak duruma geldiğine işaret eden Başkan Ay, hafta sonu ya da yeni hafta başına kadar bu projeyi dev bir organizasyonla Bursa'ya tanıtacaklarını müjdeledi.

TURKCELL İLE SPONSORLUK ANLAŞMASI

Sponsorluk konusunda bir çok konuya açıklık getiren Başkan Ay, "Geçenlerde Sayın vekilimiz Hüseyin Şahin ile beraber, yönetim kurulumuzdan arkadaşlarla birlikte Turkcell ile bir görüşmemiz olmuştu. Yine (dün) bir görüşme gerçekleştirdik. Büyük ihtimalle de Turkcell'den bir netice alacağız. Yüzdük yüzdük konunun sonuna geldik. 0516'lı hatlar için yaklaşık 100 bin üyelik bir anlaşma sağlayacağız. İhale aşaması var. Büyük ihtimalle de 1 aya kadar konu tam anlamıyla çözüme kavuşur" dedi. Türk Hava Yolları ile de görüştüklerini söyleyen Ay, "Biz onlarla geçen sende görüştük. Ama başkanımız bu sene görüşmemiz gerektiğini söylenişti. Ben bu sponsorluğu Bursaspor'un A takımı için istemiyorum. Bizim amacımız; altyapıya sponsor olmaları. Böylelikle altyapının yüküne A takımdan almak istiyoruz. Bence çok güzel bir proje olacak" ifadelerini kullandı.

İSİM HAKKI SATIŞI, BAŞARIDAN GEÇİYOR

Stadın isim hakkını satabilmek için sportif başarıların önemli olduğunu vurgulayan Başkan Ay, "Stadın ismiyle ilgili çok yere başvurduk. Hatta Cumhurbaşkanımız bile bu konu hakkında Bursalı sanayicilere sitemde bulundu. Tabii bende üzülüyorum. Bursalı sanayiciler içinde stadımızın isim hakkını alacak çok büyük firmalarda var. Bu konu biraz takımın başarısına da bağlı. Biz bu sene iyi bir transfer politikası uygularsak, takımımız iyi olursa öyle tahmin ediyorum, 2-3 ay içinde isim hakkı konusu da hal olacaktır" ifadelerini kullandı.

LOCALAR İÇİN ÇAĞRI

Büyükşehir Belediye Stadı'ndaki Loca satışlarının yetersiz olduğuna değinen Başkan Ay, Bursalı sanayicilere seslenerek, "Loca satışları için de görüşmelerimiz sürüyor. Büyük firmalarla sürekli irtibat halindeyiz. Şu an 26 ya da 27 tane loca satışı gerçekleşti. Elimizde şu an 43 tane daha locamız bulunuyor. Ben buradan bütün sanayici arkadaşlarıma sesleniyorum; yani tek başlarına da almaları gerekmiyor. Birkaç kişi birleşip de alabilirler. Bu yılın çok daha farklı olacağını düşünüyorum. Çünkü localara farklı aktivitelerde yapacağız. İnşallah 3-4 hafta içinde 15-20 tane daha loca satacağımızı düşünüyorum" dedi.

HEDEF 40 BİN KOMBİNE

Kombine satışları ile ilgili son rakamları veren Başkan Ay şunları söyledi: "Kombine satışları en son 8 bin 500 taneydi. BTSO son olarak 2 bin tane kombine aldı. 3 bin adet daha almayı düşünüyorlar. Ben BTSO başkanı İbrahim Burkay'a ve OSB başkanlarına teşekkür ediyorum. Kombineleri ilk alan DOSAB oldu. 2 bin 200 tane aldılar. Geçen günlerde GÜSAB'lada görüştük. Onlarda bin tanelik ödemeyi yaptılar. Diğer OSB'lerde yönetim kurulu kararını çıkartmayı bekliyorlar. Büyük ihtimalle büyük fabrikalarla beraber OSB'lere 20 bin kombine satacağız. Benim hedefim 40 bin kombine satabilmek. Transferler hafta sonuna kadar gerçekleşirse bugün yarın 40 bin sayısına ulaşacağız. İnsanlar bu yıl çok farklı bir Bursaspor seyredecekler."

SEZON AÇILIŞ PROGRAMI İPTAL!

Bu yıl açılış programı gerçekleştirmeyeceklerini söyleyen Başkan Ay, "Sezon başında yapılacak programları iptal ettik. Sanatçılardan ve açılış maçını yapacağımız takımlardan gelen rakamlar çok yüksek geldi. Bunun yanında en büyük engel olarak da çimlerin tam olarak hazır olmaması oldu. Çimler büyük ihtimalle gelecek haftaya tam anlamıyla bitecek. Bu tür nedenlerden dolayı sezon başı açılışından vazgeçtik" diye konuştu.

TRANSFERLER HAFTA SONUNA BİTİYOR

Transfer konusunda önemli açıklamalar yapan Başkan Ay, hafta sonuna kadar konuyu çözeceklerini dile getirerek, "Transferde ben ve yönetim kurulum çalışmalar yapıyoruz. Sezon başlıyor bu yüzden transferleri biran önce gerçekleştirmemiz gerekiyor. Zaten büyük bir aşama kaydettik. Benim bir tarafım taraftar bir tarafım ise başkan. Bazen taraftar, tarafımla hareket edip, transfer konusunda açıklamalar yapıyorum. Bende taraftarlar gibi biran önce olup, bitsin istiyorum. Ama işin öbür kısmına geçince işin ne kadar zor olduğunu görüyoruz. Burada asıl olan Bursaspor'un menfaatleri. Bunun içinde elimizden gelen çabayı gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.