Hava Durumu

Zamana ve mekana göre değişmez bir Müslüman

Yazının Giriş Tarihi: 01.09.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.09.2019 07:00


Müslümanlık ince iştir. Her an kendini bilmek ile hemhal olmak gerekir. Çünkü ancak kendini bilen bilir Rabbini. Kul olmanın tadına varır. Müslüman ince ince dokunan yumuşak bir kalbe ve tatlı tatlı konuşan bir dile sahiptir. Yumuşak zemin nasıl sert ve çabuk kırılabilecek cisimleri bile kırmadan muhafaza ediyorsa, Müslüman da sert, öfkeli insanlara dahi kötü muamelede bulunmadan muhafaza eder imanını.


Mü'min kalbini yumuşak huylarla, yüzünü secde, abdest ve zikir ile güzelleştirir. Kendini yük etmez kimseye. Anlayışını mutlu ve öfkeli iken değiştirmez. Her daim aynıdır. Zamana ve mekana göre değişen hallerin mü'minin değil, münafığın halleri olduğunu bilir. Mü'min eşine emanet şuurunda, evladına altın muamelesinde bulunur. Altın nasıl ki renk değiştirse de, ezilse-bükülse de kaybetmez ya altın olan değerini,  işte mü'minin evladı da öyle, hep emanettir hep değerlidir mü'min olmanın hallerinde.


İşinde ve eşinde tahammül gösterir mü'min. İnsanın insanla anlaşması kadar zor ve bir o kadar da güzel bir hal daha yoktur. Farklı huy ve karakterlere sahip olan, birbirinden farklı kültürlerde yetişen, her biri birbirinden ayrı ailelerin elinde şekillenen insanların aynı özelliklere sahip olmasının mümkün olmaması kadar normal bir durum daha olmadığını bilir bir Müslüman. Ve Müslüman kardeşleriyle olan münasebetlerinde sabır ve tahammül zırhını kuşanır.


Müslüman olmak ince iştir.
Kulun Rabbiyle arasındaki bağın kuvvetli olabilmesi için önce samiyet olmalı hallerinde. İhlas taşımalı o kocaman yüreğinde. Sonra da hasretle beklemeli, Allah'tan gelecek olan sevap ve ecride...

 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.