Hava Durumu

Yol aynı bakışlar ayrı

Yazının Giriş Tarihi: 19.07.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.07.2020 07:30

Tasavvuf güzel ahlaktan ibarettir der arif zatlar. İslam dinini tamamlayan sebebi güzel ahlak olan tasavvufu dinden başka bir yolmuş gibi görmek yanlış olur muhakkak.

Hedefi Allah rızası olan her mü'minin İslam dininin belirlediği ölçülere uyarak Kuran ve sünneti takip etmesi güzel ahlakının göstergesidir.

Dini maalesef ki sadece kendi kurallarına göre yaşamanın adet olduğu bu günlerde tasavvufa uyan birini arayıp bulmak oldukça zor oluyor. Kendini önemsemeyi öğreten yaşam tarzı bencil bir kul yapıyor bizleri. Anı yaşamayı dürtüleyen modern dünya ise birden bire günah batağının içine batırıveriyor bizi. Tasavvufu dinden başka bir yolmuş gibi görmek ayrıştırır mü'minleri değil mi? Oysaki dini Kuran ve sünnet üzere yaşamak hepimizi aynı çatı altına toplayıp kardeş yapar. "mü' minler kardeştir" sözüne binaen, sadece kendini düşünen bencil huylara sahip olan birinden tasavvuf yolunda olmasını da bekleyemeyiz. Günümüzde farz nedir bilmeyen, sünneti terk eden, dürüstlüğü hiç tanımadan büyüyen büyüdüğünde de tasavvufu dinden ayrı bir yol olarak görecektir.

Tasavvuf bir yoldur ancak ayrı bir yol değil, doğru bir yoldur. Mü'minler kardeştir ancak aynı karında büyüdükleri ile değil, aynı yolda yürüdükleri ile de kardeştir.

Yolumuz doğru, rehberimiz Kur' an ve sünnet olsun duasıyla...

Huzurlu Pazarlar.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.