Hava Durumu

Yerli malı yurdun malı, herkes helal kullanmalı

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2019 07:30

Hali hazırda yerli malı kutlamaları ve yiyeceklerin önemi konusu gündemde iken, bizi bölüp parçalamaya çalışanların türlü oyunlarını bildiğimiz halde bu konudaki çaresizliğimizi de konuşursak faydalı olur inşaAllah.

Bakara Suresi'nde bulunan ayeti kerime şöyledir; "İş başına geçti mi, yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya, ekini ve nesli helak etmeye çaba harcar. Allah ise bozgunculuğu sevmez."

Neslin inşaası da tahribatı da aslında yediklerimiz ve içtiklerimiz ile çok yakından bağlantılıdır. Helal yemek kadar ne olduğunu bilerek yemek ve yedirmek de çok önemli. Bozulan yiyeceklerimizle birlikte aslında elden giden neslimiz oluyor.

Beslenme alışkanlığının aslına gelince, insanoğlu bu ihtiyacını hayvanlar ve bitkiler aracılığı ile giderir. Hayvanlarınsa temel besin kaynakları bitkilerdir. Bu bakımdan bitki önemlidir. Bozgunculuğun ekin ve nesil ile ilişkili olarak gündeme getirilmiş olması bu yüzdendir. Dolayısıyla ayet-i kerimede geçtiği üzere, kişi ekini ve nesli helak etmekle insanoğlunu yok ederek kökünü kurutmak suretiyle yeryüzünde bozgunculuk çıkarır.

Genleri bozulmuş İsrail tohumları ile bitki ve hayvan türlerinin, bebeklerin, gençlerin, neslin en çok da müslümanlığın geleceğini tahribe yöneltir.

Bazen yeni gelişen nesle bakıp zekasına, algısına, öğrenme gücüne hayran olurken,

Bazen de anlamsız hareketlerine, duygusuzluğuna, itaatsiz tavırlarına sebebi çok da uzaklarda aramamak lazım diye düşünmeden edemiyorum.

Sorumlu olduklarımızı, helal ve temiz gıda hassasiyetimizle bu oyundan kurtarmak lazım. Zira neslin geleceği yiyeceği helal lokmada gizli...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.