Hava Durumu

Yenile bizi de güzel ay "Muharrem"

Yazının Giriş Tarihi: 23.08.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.08.2020 06:30

Yeni bir yıla daha girerken, bu yılın geçen yıldan farkı sadece rakamların değişimi olmasın duasıyla hicri yeni yılın ilk ayı olan Muharrem ayına girmiş bulunuyoruz. Geçirdiğimiz ve bir daha geri dönmemizin kesinlikle mümkün olmadığı o altın değerindeki koca bir senemizin muhasebesini yapma zamanı.

Seneler gün gibi geçiyor, alıp verdiğimiz nefeslerimiz sayılı ve her nefes alışverişimizde bir sayı azalıyor...

Dünya ile bir kâr-zarar ortaklığına girmiş gibiyiz. Kâr mı elde ettik bu yıldan yoksa zararda mıyız hesabını iyi tutmak lazım.

Muharrem senenin ilk ayı olduğu gibi içinde birçok mucizevi hadisenin yaşandığı çok kıymetli bir gün olan Aşura gününü muhafaza eder.

Bereket günü,

Kurtuluş günü,

Aff günü,

Dua günü Aşura...

Kur'an-ı Kerimde kıymet verilen dört aydan birinin Muharrem ayı olduğu bildirilir. Zilkade, Zilhicce ve Receble beraber kıymet verilen dört aydan biri de Muharrem'dir.

Muharrem ayının ismi kökü itibariyle "haram"dan türemiştir. Sözcük karşılığı, haram olan, yasaklanan anlamındadır.

Haram aylardan biridir.

Senenin ilk ayı "Şehrullah" diye isimlendirilen bu mübarek ay, bizim için senenin besmelesi gibidir. Onunla başlarız yıla ve o yılı faziletleriyle ihya ederiz inşaAllah. Besmele her hayrın başı olduğu gibi, bu senenin akıbetini ve sonunu da hayırla tamamlamak isteriz. Böyle güzel ve samimi bir niyet ile 10 peygamberin de kurtuluşuna vesile olan ayın bizimde kurtuluşumuza ferahımıza vesile olmasını tüm kalbimizle isteriz öyle değil mi?

Ümmeti Muhammed'in derdi olan bu salgın hastalık, üzüntü, dert  ve günahlarımızdan kurtuluşumuza vesile olsun duasıyla...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.