Hava Durumu

Ümmetin derdinde miyiz? Derdiyle miyiz?

Yazının Giriş Tarihi: 03.06.2018 05:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.06.2018 05:20

Şimdilerde amellerimiz yırtık bir heybede gibi...

İnsanları yargılamaktan ve eleştirmekten kendimizi alamıyoruz.

Önümüze açılan fırsat kapılarını değerlendirmek varken ziyanda olmayı neden seçeriz ki? Yaratılmışların en üstünü olan insan, en aciz olmayı neden tercih eder?

Mesala; "Oruç bizden öncekilere farz kılındığı gibi bize de farz kılındı." Bu bir hükümdür. Allahın ayetidir. Bizim yeryüzündeki görevimiz ise tebliğdir. Tüm kainata duyurduk mu?  Hilali aramadan, kapı kapı gezmeden birçok kolay yöntem ile duyurduk bunu da dünyaya. En yakınımızdakilerden sorumlu muyuz? Evet. Anlattık onlara da.. Şimdi oruç tutmayan, sorumluluklarını yerine getirmeyen insan zarardadır, ziyandadır. Amenna. Allah'ın emrini ezip geçiyorsa bizim onun hidayeti için dua etmekten başka elimizden gelen bir şey var mı?Dertlenmek ve dua etmek en güzeli iken.. Biz ne yapıyoruz? Eleştiri,tenkit,dedikodu,yargılama,beddua.. diye devam eder gider. Biz yargılama makamı değiliz ki ! Biz irşad yolunda hizmet ile görevliyiz..

Peygamber efendimizin yahudi ve her gün kendisine eziyet eden komşusu düşüyor aklıma, hastalandığında onu ziyarete giderek O'nun ahlakına hayran kalan ve sonunda İslamla şereflenen komşusu...

Nuh peygamber düşüyor aklıma, iman etmeyen oğluna dahi tenkit etmeden yavrucuğum diye seslenmesi,

Yine Peygamber efendimizin, iman etmeyen amcasını en çok sevmesi ve onun yanında büyümeyi tercih etmesi..

Hurmaları taşlayan bir çocuğun başını suçlamadan okşayıp "yere dökülenlerinden ye!" diye nasihat etmesi..

Öyle çok örnek var ki, biz ibret alalım diye Kuran kıssaları ile hikayeleştirilen... Biz kimi, neyi eleştiriyoruz? Karşımızdakinin iyiliğini istiyoruz derken döküp saçtığımız ameller ne olacak? Kul edecek mi bizi? Namaz kılmayan, içki içen, oruç tutmayan, zina yapan birini eleştirirken, arkasından gıybetini yaptığımızda, içki haram oluyor da gıybet olmuyor mu? Ümmetin derdinde miyiz? Derdiyle miyiz? 

Ne olur, inşa edelim diye uğraştığımız gönüllerin betonlarını sağlam atalım.

Mübarek günler biterken, güzel ahlakımızla, bir iman kurtarmaya vesile olalım.

 Birlik olalım, hiçbir yerde olamasak da dualarda bir olalım...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.