Hava Durumu

Ramazan gelmeden, gelelim kendimize

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2019 07:30


Doğrusu-yanlışı, iyisi-kötüsü, fazlası-eksiği derken zaman hızla ilerliyor. İnsanlar gelip geçiyor, sokaklar eskiyor. Her geçen günle birlikte, takvimden bir yaprak, ömürden bir gün daha eksiliyor. Neşeli anlarımızda zaman dursun istiyoruz. Sıkıntılı anlarımızda ise çabucak gelip geçsin... Her geçen günle birlikte dünyaya olan meylimiz artıyor ve üzerimizdeki yükler hızla çoğalıyor.

Rahmet ve bereket mevsimi olan Ramazan geliyorken, hafifletsek üzerimizdeki günah yüklerini...

Rahmet rüzgarı alıp götürse tüm kederlerimizi.

Ramazana 10 gün kala bir arınma itikafına girebilsek... Yemeği içmeyi bırakmadan önce kötü huylarımızı bırakmayı öğrensek. Oruçla doyuracağımız ruhumuz için, bir ön hazırlık yapabilsek...

Sene boyunca kalplerimize, gönüllerimize, toz, kir, pas birikti durdu. Yüreklerimizi tertemiz bir ay için hazırlama zamanı gelse bu son günlerle birlikte.

Değerli günlerden Regaib'le başladık rağbet edilen yolculuğa,  Miraç'la yükseldik yeryüzünden Hak katına semalara... Ve Beraat'la kurtuluş diledik günahlarımızdan sevaplara...

Şimdi bir birikim mevsimi geliyor, misafir olarak dünya semalarına... Onu en güzel şekilde ağırlamak yakışır değil mi biz mü'min kullara da?

Mübarek Ramazan ayından en verimli şekilde faydalanmak için hazırlanmaya önceden başlamak gerek... Tıpkı Ramazan'a bir yıl boyunca hazırlık yapan ashabın uygulaması gibi. Bizler de bu Ramazan'ı her zamankinden daha farklı karşılayalım. Tüm ibadetlerimizin sene boyunca devam ettiği özel bir Ramazan haline getirelim güzel alışkanlıklarımızı inşaAllah!

Mübarek Ramazan-ı Şerif gelmeden önce kendimize gelmek dileğiyle...

 "Allah'ım Receb ve Şaban ayını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır." Amin.

 



 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.