Hava Durumu

"Müslüman" bunalınca yönünü Allah'a dönendir

Yazının Giriş Tarihi: 15.09.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.09.2019 07:00

Şayet olurda çok daralırsak, unutmayalım ki, Allah bize yeter... Hani Allah Kuran-ı Kerim'de ben vekilim tüm işlerinize demişti. Yeter ki bana gelin, beni arayın, beni bulun...


Hiç kimselerin vermediği huzuru, mutluluğu, maddeyi ve maneviyatı bizim istememize sunandır Allah. Bizim el açıp istememizin, boyun büküp anlatmamızın ne denli büyük hükmü olduğunu bildiriyor Rabbimiz.


Fakat bizim meylimiz kula...


İşimizi aşımızı, derdimizi tasamızı tüm gün dile döküp insanlara anlattıktan sonra yardımı Allah'tan beklemek ne kadar doğrudur? Hazreti Mevlana "şikayetçi kötü huyludur der. Mü'min şikayet etmez tahammül eder."


Aslında mü'min düzeltebileceği şeyler için eleştiri ve önerilerde bulunur. Haksızlık karşısında şikayetini de dile getirir. Fakat içinde bulunduğu ve düzeltemediği halini sürekli dile getirip sızlanmak yerine tahammül edip, halini Allah'a arz etmesi istenir.


Şikayetçi için çözüm yoktur. İçinde bulunduğu her hal onu rahatsız eder. Hava, ya çok soğuktur, ya da çok sıcak. Bardak ya boştur, ya da dolu. Kendini ya çok beğenir, ya da beğenmez. Bunların biri kibri, biri isyanı doğurur.


Nasılsın sorusuna bile "hamdolsun" diye bir cevabı yoktur şikayetçinin.


Oysa hakiki mü'minin hali bambaşkadır. Gündüz çaba ve gayretle çalışır, çünkü onda tembellik ve bahanelere yer yoktur. Takdirini Allah'tan bekler. Gece ise ya alnı secdede, ya da elleri semadadır. Çünkü o şikayetini de, mutluluğunu da Allah'a arzeder.


Daralınca, bunalınca inşiraha meyleder. En yakını Allah olana elbet Allah yardım eder. Ve mü'min bilir ki, bu dünya bir ferahlık yeri değildir. İmtihanı zor olan dünyanın hesabı ise çetindir.
Rabbim bizleri tahammülü kendine kalkan eden, imtihanı kolay geçen kullarından eylesin. Amin.





 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.