Hava Durumu

Mü'min selvi ağacına benzer

Yazının Giriş Tarihi: 25.11.2018 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.11.2018 08:02

Cenab-ı Hak'kın isimlerinden biri de EL-MÜ'MİN'dir. Mü'min inanılan, güvenilen ve emniyet veren anlamlarına da gelir. Ve bu güzel ismini Allah'ü Teala kendisine inanan kullarına da vererek kulun derecesini daha dünyada iken yüceltmiştir.
Rabbimizin bizi kendi ismine layık görmesi gibi kıymetli bir şey var mı? Hadislerde bahsedildiği üzere mü'min, sırat-ı müstakimden geçerken cehennem  "çabuk geç eyy mü'min, nurun ateşimi söndürecek" diye seslenecek buyruluyor. Demek ki her inanmış ve kelime-i şehadet getirmiş mü'minin, ateşi söndürecek hakiki bir imanı ve nurani bir yaşantısı olmalı. Demek ki bizim, Allah'ın mü'min ismiyle emniyet veren bu dünyada yaşarken mü'min olabilmek ve mü'min ölebilmek gibi büyük bir derdimiz olmalı.
Kullarına emniyet veren Allah'ın, güvenilir, sağlam, karakteri müslüman kulları olabilmeliyiz.
Peygamber efendimiz, mü'mini selvi ağacına benzetmiştir.
Değil mi ki ?
Mü'min selvi ağacına benzer,
Rüzgar vurur, savrulur sağa-sola...
Ama kökünden kopmaz.
Kafir, inkarcı ise çam ağacına benzer,
Rüzgar vurunca ses gelir,
Sen onun kopmayacağını zannedersin,
Ama bir koptu mu, bir daha doğrulamaz.
Bu güzel sözler nasıl da özetlemiş mü'mini...
Mü'min başına gelecek hadiselerde elbette savrulacak, "kul"dur nihayetinde. Ama köklerini, inançlarını bırakmayacak kadar karakteri sağlam olacak. Başına gelene imtihan niyetiyle bakıp, ahirete hazırlık yapacak. Teslimiyetle kendisini sıkı sıkı kuşatacak. Allah'ı anmakla toprağını sulayıp, köklerini biraz daha kuvvetlendirecek.
 Ve üzerinde açan tomurcuklarını büyük bir tefekkür ve hayranlıkla izleyecek...
Bunlar benim sabrımın mükafatı,
Bunlar, gayretimin, çabamın, teslimiyetimin meyvesi,
En önemlisi de...
Bunlar; Allah'ın benim için hazırladığı "takdir-i ilahi"
Bu sözü, kalbine ve diline indirebilmeli insan...
Bir öğretmenin gurur duyduğu öğrencisini izlerken hissettiği hayranlık gibi hayran olabilmeli ondaki ahlaki meziyetlere.
Yoksa teslimiyetin eksik olduğu, güzel huylarla sulanmamış her tomurcuğun bir gün çam ağacı gibi devrilecek olması kaçınılmaz bir hal alacak.
 Başına gelen sıkıntılara sabrı öğretmediğimiz her çocuk, en ufak rüzgarda uyuşturucu gibi bir illetle yıkılmasın!
Adına fedakarlık dediğimiz, hep var, hiç yok diyemediğimiz her çocuk, kanaatsizlik gibi bir toprakta yetişip büyüdüğünde, maddi sıkıntı rüzgarları onu intihar gibi korkunç bir düşünceyle devirmesin!
Allah'ın verdiği sağlığı, O'na ibadetlerle ve şükürle süslemeyi öğretemediğimiz her çocuk, başına gelen bir sağlık imtihanında isyan bayraklarını çekip imanını zedelemesin!
Allah'ın emniyet veren MÜ'MİN ismi can bulsun ruhumuzda. Layık etsin Rabbim cümlemizi Kur-an'da defalarca geçen "Ey İman edenler" hitabına. AMİN.
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.