Hava Durumu

Millet olarak imtihandayız...

Yazının Giriş Tarihi: 15.03.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.03.2020 07:30

Her birimiz ayrı ayrı imtihanlardan geçerken, bu kez hep birlikte ülke olarak korku ve endişe imtihanındayız.

Allah-ü Teala biz sizi imtihan edeceğiz derken sağlığımızla, rızkımızla, sevdiklerimizle imtihan olacağımızı ayetlerde bildirmişti. Ölümün var olduğu gerçeğini de biliyoruz lakin unutuyoruz. Bu acı virüs gerçeği ile büyük bir imtihandan geçiyoruz.

Buhari'den rivayet edilen Hadis-i Şerif şöyle:

Zübeyr b. Adi anlatıyor ki: Hz. Enes'in yanına gittik, Haccac'ın zulmünden şikayet ettik. Bize şunları söyledi:

"Sabredin, şunu iyi bilin ki, Rabbinize kavuşuncaya(ölünceye) kadar, üzerinize hiçbir zaman gelmez ki, arkasından gelen ondan daha kötü olmasın. Bunu bizzat peygamberinizden duydum."(Buharî, 6)

İmtihanların kolay olmayacağını biliyoruz. Lakin dayanma gücü bizde var mı, bu imtihan kişisel olarak bizim başımıza geldiğinde bunu daha iyi idrak edebiliyoruz.

Tedbir ile verilen talimatlara uymak, sakin ve sabırlı davranmak en önemlisi.

Bizler İman ettik ve kul olarak hepimiz Allah'a aidiz. O'ndan geldik ve yine dönüşümüz O'nadır. Hakkımızdaki her hükmü verecek olan yine şüphesiz ki Allah'tır.

Hastalık da bir çeşit musıbettir. Ve Allah'ın takdiri ile inmiştir. Tabi ki ayette geçtiği üzere başımıza her gelen kendi yapıp ettiklerimiz yüzündendir. Bunların farkına vararak hatalarımızı telafi etme yönünde olmalı asla isyan ve hata yoluna girmeden iman etmeliyiz.

Olabildiğince tedbirli olmalı,  hayırlı bir şekilde sonuçlanmasını beklemeli, üzerimizden musıbet kalkınca da şükretmeyi bilmeliyiz.

Sağlık ve afiyetle kalın duası ile...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.