Hava Durumu

Kimin derdindeyiz?

Yazının Giriş Tarihi: 11.03.2018 05:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.03.2018 05:54

"Herkes kendi evinin önünü süpürse tüm mahalle tertemiz olur" derdi büyüklerimiz... Lakin herkes aynı anda söz birliği yapıp, havaya, suya, yağmura, rüzgara bakıp, aynı zamanda süpürmedikçe kapısının önünü, kimsenin evinin önünün temizleneceği falan yok. Biri sabah erkenden kalkar temizler, diğeri akşam çıkar yıkarsa, bu iş tamam olmaz, ancak zayi olur. Bir bakmışsın ki bir rüzgar çıkmış, süpürdüğün kapının önü kirlenmiş yeniden...

Ucumuz bucağımız yine kendimize dokunuyorken, insanın insanla söz birliği etmesi, gönül birliği etmesi demek aslında... Birlikten kuvvet doğması, zorların kolay olması demek.

Sadece kendi kapının önünü süpürmek,  kendini ateşten korumak, kendi evladından mesul olmak, kendi karnını doyurup yatmak, bencillikten öte zararın farkında olmadan derin bir uykuda olmak aslında. Çok tanıdık bir kelime  Adı; Gaflet.. Bir uyanıyorsun ki çoktan fırtına çıkmış, kasıp kavurmuş etrafı, tozu dumana katmış. Değil kapının önünü, kapını dahii göremiyorsun.

Kendin için yaptığın herşeyi ümmet için düşünmedikçe, mü'min kardeşinin derdi ile dertlenmedikçe, uyandığında elinden kayıp gidenleri görebiliyorsun sadece. Sele kapılıp giderken izliyorsun telef ettiklerini.

Kendi evladından mesul olduğun gibi yetiştirmiyorsan ümmetin evladını, her yaptığın binayı içinde sen oturacakmışsın gibi inşa etmiyorsan, her yırtığı bir daha sökülmesin diye itina ile dikmiyorsan,  ziyandasin...

Ziyandayız ! Ümmetçe zarardayız ! Müslümanca uykudayız ! İnsanca kapımızın önünü süpürme derdindeyiz ! 

-Ya o benim kızım olsaydı?

-Neyse ki benim oğlum değil !

-Ohhh..yanan bizim ev değil ...

Diyerek, cümlelerimizle yanıyoruz biz..

Küllerimizle kirletiyoruz dünyayı..

Bize dokunmayan yılanları besliyoruz da...

Beceremediğimiz tek şey var, o da; BİRLİK OLAMIYORUZ !

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.