Hava Durumu

"Kim bir kavme benzerse o da onlardandır"

Yazının Giriş Tarihi: 29.12.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.12.2019 07:30

Bir Müslüman ülkesinde, her yıl gittikçe artan bir kafirin noeli kutlaması daha gündemde şu ara.

Neyi neden yaptığı bilmediğinden yani cahilliğinden mi, yoksa amaçsız hareket ettiğinden mi kutlar sadece nüfus cüzdanında Müslüman yazan bir insan noeli?

Gelecek nesli bilgilendirdiğimiz kültür aktarımında böyle saçma kutlamalar olmamalıydı. Müslüman olarak bir kırmızı çizgimiz olmalıydı içine düşmanın giremeyeceği. Ama maalesef ecdadın çizdiği kırmızı çizgiler üzerine basıp, hiçe sayıp geçip gittiğimizden buyana pembeye döndü.

Allah Rasulü olan sevgili peygamberimiz,

"Kim bir kavme benzerse o da onlardandır buyuruyor."

Bir günlük bir zevku safa ile eğlenmek için, imanını kaybetmeye değer mi?

Altının teriyle helal kazandığın para ile yılbaşı bileti alıp kazancına haram katmaya,

Dükkanında, marketinde noel indirimleri yaparak, noel kıyafetleri satarak küfre girmeye değer mi?

İmam-ı Rabbani hazretleri Mektubat adlı eserinde buyuruyor ki:

"Hinduların bayram günlerine [ateşe tapınanların Nevruz günlerine ve Hristiyanların Noel gecelerine ve diğer paskalyalarına] hürmet etmek ve o zamanlarda, onların adetlerini, onlar gibi yapmak şirk olur. Küfre sebep olur. Kâfirlerin bayramlarında, Müslümanların cahilleri, kâfirlerin yaptıklarını yapıyorlar ve bu günleri, Müslüman bayramı zannediyorlar. Kâfirler gibi, birbirlerine hediye gönderiyorlar. Eşyalarını, sofralarını kafirlerin yaptığı gibi süslüyorlar. O geceleri, başka gecelerden ayırt ediyorlar. Bunlar hep şirktir, kâfirliktir."

Ne de güzel özetlemiş...

Bu hafta tesadüfen ezber dersi konumuzda çocuklarla kafirun suresini ezberliyoruz. Her namazda okuduğumuz surelerden biri.

Tefsirlerde anlatıldığına göre Kureyşliler Hz. Peygamber'den bir sene kendi ilâhlarına tapmasını, bir sene de kendilerinin onun ilâhına tapmalarını istemişlerdi. Hz. Peygamber de "Allah'a bir şeyi ortak koşmaktan yine O'na sığınırım!" demiş; bu defa Kureyşliler, "Bizim ilâhlarımızdan bazılarını istilâm et (öp, el sür), biz de seni tasdik edip ilâhına ibadet edelim" dediklerinde, bunun üzerine Kâfirûn suresi indirilmiştir.

Ayet mealinde diyor ya kafirler topluluğuna "Ben sizin tapacaklarınıza tapacak değilim"

Bu ayeti alıp yüreğinin, vicdanının tam ortasına yerleştirebilen Müslümanlardan olalım duasıyla...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.