Hava Durumu

"Karakter" okul sıralarında inşa oluyor

Yazının Giriş Tarihi: 08.09.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.09.2019 07:30


Kainat okulunda ilim kapıları aralanıyor. Ders zili çalıyor ve dünya da bir hareket başlıyor. Okul hayatı her zaman insanın karakterinin şekillendiği, kişiliğinin inşa olduğu ve kendisine her gün yeniden fırsat verilen dünyada, her gün yeniden başarabilme fırsatına uyandığı günlerdir. Okumak bizlere Kainatın yaratıcısı olan Rabbimizin ilk emri, en büyük nasihati ve içinde bulunduğumuz yaşamın kılavuzudur.
Okumak kendi yaşamının mimarı olmaktır.

Okumak kendi minberini kendi inşa etmektir.

Okuyan ve okuduğunu amele dönüştürenler kazandı ve adlarını dünyaya silinmez harflerle yazdırdı. Daha bu dünyada ilmin karşılığı unutulmaz olmak iken kim bilir ahirette bizlere okumayı emreden Rabbimizin vereceği mükafat ne güzel olacak...

Geçmişte de okumanın gerçek manasını kavrayabilenler kazandı. Diğerleri ise cahiliye olarak adlandırıldı.

Okumayı yemek gibi, su gibi, hava gibi ihtiyaç halinde görmemizi istedi Rabbimiz.

Başında sağlam bir niyetle, diploma alma gayesinin dışında samimi bir kararı olmalı bir mü'minin...

Zamanını çok iyi değerlendirmeli. Vakit; keskin bir kılıç gibidir, sen onu kesmezsen o seni keser, der büyüklerimiz. Sen onu düzgün harcamazsan o seni harcar ve sonuç kayıptan başka hiçbir şey olmaz.
Okul hayatını dünya hayatın ile bir tutmak olmaz. Öğrencilik de dört yanlış bir doğruyu götürse de, hayat okulunda bazen bir yanlış insanın tüm doğrularını götürebilir. Durum böyle oldu diye yıkılıp kalmak bir mü'mine yakışmaz. Mü'min okul hayatında şunu da çok iyi öğrenir ki, düştüğü yerden gayretle kalkanlar kazanır.

 Dünya denilen okulun engebeli yollarında, birlikte yürüdüğün yol arkadaşların çok büyük önem arz eder yaşamında... Çünkü; "Kişi arkadaşının dini üzeredir" buyurur Hz. Peygamber. İyi arkadaş elinden tutup yürümene yardımcı olurken, kötü arkadaş senin hayatını harcar ve mahveder.

Allah dostlarının "Bereket büyüklerle beraberdir" sözünü unutmamalı. Ailemizin, hocalarımızın, büyüklerimizin sözünü dinlemek hayatımıza bereket getirecektir her zaman.
Mesleğimiz bizim dünyada ki dış kıyafetimiz gibidir. Bu sebeple onu iyi seçmeli, bu dünyanın sonbaharına kışına, yazına güneşine uygun, hakkaniyetle görevini icra edebileceğin bir hedef belirleyip o yolda kararlı adımlar atabilmeli. Hedefini insana hizmet, hayatına bereket ve gönlüne sükunet diye ilerletmeli.

Zil çalmadan, niyetleri bir daha kontrol etmeli.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.