Hava Durumu

İnsanın aynası, etrafındaki insanlardır

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2019 06:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.11.2019 06:56

Her insan ruhunda ve hislerinde bulundurduğu duygularının temiz ve berrak olmasını ister. Bunu bazen kalp temizliği bazen de düşünce temizliği diye de adlandırırız. Hani nasıl ki evimizi düşüncesizce dağıtır, çöpleri yerlere atar bir anlık tembellik ve rahatlık uğruna hatalar yapar sonra da toplamak ve düzenlemek için, uzun bir zaman ve uğraş gerektirir ya, işte öyle bir şey...

Ruhumuzu ve hislerimizi de aslında kötü huy ve düşüncelerle kendimiz kirletir ve dağıtırız. Bazen bunun için uzman yardımlarına başvurur, bazen de ne yapacağını bilmez halde daha dağıtır dururuz kendimizi...

 Aslında her insan kötü huylarından kurtulmak için bir çöp kutusu arar. Ve bazen de kendisini etrafındaki insanların kötü düşüncelerine maruz kalmış bir çöp kutusu gibi kötü hisseder. Sürekli eleştiren, zorlayan, halinden şikayet eden ve kötülüğe sevk eden insanlar gibi.  Çünkü uzmanlar "İnsanın karakteri en çok vakit geçirdiği 3-5 kişinin ortalaması kadardır " der. Sürekli söylenen, halinden şikayet eden, hiçbir şeyden memnun olmayan insanlarla vakit geçirdiğinizde bir süre sonra kendinizi ya şikayetçi ve kötü huylu ya da onun negatif enerjisine maruz kalmış mağdur durumda hissedersiniz.

Peki ya her şeye güzel bakan, hoşgörülü olumlu, ahlaki ve karakteri düzgün bir insanla vakit geçirdiğinizde neler olur?

İbadetlerine hassasiyet gösteren biriyle bir yolculuk yaptığınızda, vakit geçirdiğinizde, birlikte olduğunuzda zamanla sizinde bu konu da nasıl hassaslaştığınızı göreceksiniz. Bunun tam tersi olarak ibadetlerinde gevşeklik ve gaflet gösteren dostlarınız olduğunda ise zamanla sizde gevşeyecek ve raydan çıkmış bulacaksınız kendinizi.

Dünya tek başına inzivaya çekilip yaşanacak bir yer değildir. Aksine dünya kalabalıklar içinde temiz kalma gayreti ile yaşanacak bir yerdir. Bu ruhumuzun temiz kalması için sadece kendimizi temiz hissetmek yetmez. Etrafımızdaki insanları da iyi seçmeniz gerek. Hani Hz. Mevlana Celalettin buyuruyor ya; "Kiminle gezdiğinize, kiminle arkadaşlık ettiğinize dikkat edin, çünkü bülbül güle, karga çöplüğe götürür."

Son olarak diyelim ki;

 "Sadece iyi olmak yetmez kötüden de uzak durmak gerek"

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.