Hava Durumu

İmtihan olmadan ayrılmak yok

Yazının Giriş Tarihi: 07.06.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.06.2020 07:30

Allah-ü Teala Mülk suresindeki ayet mealinde "O, hanginizin daha güzel iş yapacağını denemek için ölümü ve hayatı yarattı. O, üstündür, bağışlayandır." buyuruyor.

Allah'ın bizleri yaratmasındaki asıl amacı, hangimizin bu dünyada güzel işler yapacağı ve hangimizin insanlara faydalı olup, güzel hasletlerde bulunup bulunmayacağını görebilmek için yarattığıdır. Bunu başka ayet meallerinde açıklıyor ve sizleri, bu konuda imtihan ediyorum, hiç biriniz bu dünyadan, imtihan olmadan ayrılmayacaksınız diyor.

Kul olmanın en büyük şartı değil midir ki imtihan olmak? Müslüman olmak için şehadet getirmek gibi, kul olmak içinde gerekli şart imtihana tabi olmak.

İmtihanı kabul etmekle başlayan yolculukta karşımıza çıkan sabır şükür ve dua fırsatlarını iyi değerlendirmek gerek.

İyi işler yapmak için geldiğimiz dünyada, dünyayı kendimize kalıcı bir mekan edinmeden, sınava girip gideceğimiz bir yer olduğunun bilincinde süreyi iyi kullanarak hareket etmeli. Ne han kalıyor bu dünyada baki olan, ne de saray...  Allahtan başka baki olan yoksa Allahtan başkasına kul olmakta mümine yakışan bir hal değildir elbet. Korkusuzca yeryüzünde dolaşırken bazen bir virüs gelir ve kurallar ile yaşaman gerektiğini anlatınca, fani olduğunu tekrar hatırlatır sana. Bazen deprem, sel gibi felaketler olur ve arşın gerçek sahibini ancak bir sarsıntı ile anlarsın.

Bütün Kur-an kıssalarında, aslında dünyadan ahiret yurdumuza gidene kadar olan sınav sürecimizi ve nasıl kazanacağımızı, nasıl kaybedeceğimizi, kazananları ve kaybedenleri anlatır. Hidayet rehberi olan Kur'an'ı Kerimin bizlere verdiği net mesaj, İmtihan olmadan, sınanmadan ilahi rızaya ulaşamayacağımızdır.

Kul olarak imtihan edilmeden bırakılacağımız hatasına düşmeden güzel bir hayat yaşamak ve güzel bir ahiret yurduna kavuşmak ümidiyle.

Sağlıcakla kalın...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.