Hava Durumu

Huzurla kal Türkiye

Yazının Giriş Tarihi: 19.04.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.04.2020 06:30

Zamanla öyle alışırız ki bazı şeylerin varlığına, bize hediye edilen nimetlere sanki ezelden bizimmiş gibi davranmaya başlarız. Çocukluğumuzdaki gibi bir arkadaşımızın bize "o benim" diye seslenmesiyle irkilmeyi bekleriz bazen. İçimizi ısıtan sıcacık bir nefesin varlığını o nefesin yokluğunda hissederiz...

Zamanın değerli varlığını acele etmemiz gerektiğinde hissederiz.

Sağlığın, namazın, camiinin, evladın, anne-babanın... gibi sayamadığımız bir çok nimetin elimizden bir bir alındığında gerçek sahibini hatırlarız. "O benim" dediğinde anlarız aslında bize hediye edilen nimetin büyüklüğünü.

Şair çok da güzel ifade etmiş ya bu duyguyu; "En büyük imtihan, varlığına alıştığınız birşeyin yokluğudur" diye...

Biz hep bir sahiplenmeyle yaşarız hayatı...

Bizim olanların üzerine etiket yapıştırırız kimse sahiplenmesin diye daha küçücuk bir çocukken. Silgimiz kaybolmasın, kimse kullanmasın diye boynumuza asar, sonra da dişleyerek en büyük hasarı biz veririz ona.

Hatırlamak için hep bir alarm bekleriz biz ve o kendi kurduğumuz sesten korkar irkiliriz. Sonra da uyanır, kendimize geliriz.

Tıpkı Allah-ü Teala'nın "Başınıza gelen her musibet sizin yapıp ettikleriniz yüzündendir." ayeti gibi.

Yine de her zaman bir umut vardır deriz, çünkü Allah merhametlilerin en merhametlisidir. O'na dayanır ve güveniriz. Bize merhametiyle sunduğu o kıymetli zamanları en güzel şekilde değerlendirmeye niyet ederiz.

Tıpkı bittim dediğimiz anda önümüze açılan Rahmet kapısı Ramazan gibi.

Dünyanın bitmeyen hengamesine ve koşuşturmaya ara verip evlerimizi kendimize hira ettiğimiz bu günlerde, aff kapısı açılıyor önümüze... En çok ihtiyacımız olan ama bir türlü fırsatını bulamadığımız içimize dönmek fırsatı veriliyor bize... Korona dolayısıyla daha fazla dikkat ettiğimiz temizliğimize bir yenisi ekleniyor... Kalp temizliği vakti. İçimizi, ruhumuzu, gönül aynalarımızı ibadet kokularıyla, ramazan nuruyla parlatma zamanı. Bize verilen nimetin bize hediye edilen zamanın farkına varabilme vakti...

Rabbim hakkıyla değerlendirmeyi nasip etsin inşaAllah.

Bedenimizle evimize, ruhumuzla Ramazan'a sığınma vaktindeyiz,

Huzurla kal Türkiye !

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.