Hava Durumu

Hoşgeldin üç aylar

Yazının Giriş Tarihi: 01.03.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.03.2020 07:30

Bizi bahar mevsimine ulaştırmak üzere düşen ilk cemreyle birlikte, bir Ramazan'a daha ulaştıracak olan ilk ay "Receb-i Şerif"imizde düştü gönül takvimimize...

Namazdan önceki abdest gibi, yazdan önceki bahar gibi, bizi hedefe ulaştırmak ve rıza-ı ilahiyi kazandırmak için önümüze açılan ilk kapı...

Rahmet mevsiminin ilk cemresi...

Bizi heyecanlandıran ve kalbimizin sesini duyuran muhasebe ayı...

Allah'a yakınlığın daha çok dua ile sağlandığı el açıp isteme mevsimi,

Boşa geçen zamanı fark etme ve kendine gelme, kaybettiğin kendini duygularında bulma ayı,

Dünyanın hengamesine kapılıp unuttuğun, ertelediğin, hafife aldığın "kul olma" görevlerini artırarak zirvede yaşama ayı, mağazaların kapılarında yazan büyük indirim kampanyalarından daha çok rağbet etmemiz gereken büyük mağfiret ayı geldi ve girdi şehrimize, ülkemize, gönlümüze.

Bizde bir heyecan oluştu mu? Önce onu kavrama zamanı. Kur-an'ı Kerim'i raflardan alıp her gün okuduğumuzdan daha fazla okumaya başlamalı.

Her gün özenle kıldığımız farz namazlarımıza nafileler eklemeli.

Ramazana, oruca, teravihe hazırlıklar başlamalı.

Bu aylar, rahmet dalgalarının başladığı, kalplerimizin manevi huzurla dolduğu, ilahi rahmetin bizlere oluk oluk aktığı çok değerli aylardır. Bu mübarek ayların içerisinde öyle feyizli öyle bereketli geceler vardır ki, Yüce Allah'ın af ve merhameti, bu gecelerde mü'minlerin üzerine rahmet olur da yağar.

Niyet edelim ki bu üç aylarda ve üç ayların içinde bulunan çok değerli gün ve gecelerde Rabbimize daha coşkulu bir aşk ve niyazla ibadet edelim. Dua edelim ki Rabbimiz bu mübarek gün ve geceleri manevi yükselişimiz için, günahlarımızdan arınmamız için, tövbe ve istiğfar etmemiz için bizlere vesile kılsın.

Dünyamızı maddi ve manevi hastalıkların, savaş ve göz yaşının sardığı şu mübarek günlerde, tüm insanlığın ve Müslümanların selameti için, huzur ve taati için bol bol dua edelim.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.