Hava Durumu

Herkesin ölümü kendi rengindedir

Yazının Giriş Tarihi: 14.04.2019 06:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.04.2019 06:52

Sevgili Peygamberimiz, bir hadîs-i şerîflerinde, "Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz; nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz" buyurmuşlardır.


Kul bu dünyaya sebebi imtihan olarak imanlı bir şekilde gelir, ama tekrar Allah'a döndürülüşte imanlı olarak can verebilecek mi sorusunun cevabı amellerinde gizlidir.


İmtihanlar da kendi aralarında derece derecedir. Bazılarımız varlık, bazılarımız evlat, bazılarımız sağlık, eş veya işiyle imtihandadır. Dünyanın rahat etme yeri değil, sıkıntı ve imtihan yeri olduğunu, kul başına gelen sıkıntılarla çok daha iyi anlar. Sınavı kazanmak için önünde iki şık vardır. Ya dert ve sıkıntılarına katlanamayıp isyan eder, ya da derdin Allah'tan geldiğini bilir ve tahammül eder. Sınava girmeyen birinin 2.şık doğru diye cevap vermesi, tabi ki seçilecek yol sabır ve tahammül demesi soruya doğru cevap verdiği anlamına gelmez her zaman.  Rıza makamı kolay kazanılan bir makam değil. Yaşamak gerek. Biz ahirete ve cennete talip oldukça Rabbim önümüze imtihan sorularını dizer.


Cennete ferah bi pencere açmak için dünya insanı hastalıklarla sıkar ve bunaltır. Bunun en büyük örneğini de onkoloji koridorlarında çaresizce dolaşan, ve sebebin Allah'tan geldiğini bilerek isyan etmeden sıkıntılarına sabredenlerde görürsünüz. Orada ki herkesin derdi birbiriyle aynı.


Rabbim bizi de böyle çaresiz bir ahir zaman hastalığıyla imtihan etti. Her gün biraz daha nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz hadis-i şerifini görmemize sebep oldu.


Her sözüyle hayatımda nasihatler dolu izler bırakan, Hz. Peygamberimiz gibi az sözle çok şey anlatan, adı gibi adaletli ve dürüst bir ömür yaşayan, hayata geliş sebebim, yerini asla dolduramayacağım  arkamdaki ulu çınar Babacığımı, son anlarında hayatımda unutulmayacak derin izler bırakarak, kendini bilmediği halde abdestli namazlı, kendi Fatiha'sını dahi okuyarak, şehadetiyle, Hz. Peygamber yaşında 12 Nisan 2019 Cuma günü ebedi aleme uğurladık. Şahid ol Ya Rab. Dünyada çektiği sıkıntılar cennetine vesile olsun inşaAllah. Amin.

 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.