Hava Durumu

Evladını "cennet nimeti" bilen annelere...

Yazının Giriş Tarihi: 13.05.2018 07:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.05.2018 07:09

Bir kadının fıtratına en güzel yakışan kelimedir Anne olmak..

Rabbimizin kuluna en özel ikramı ve yüklediği en mukaddes görev..

Daha eli kalem tutmayı, kaşık tutmayı öğrenmeden, oyuncak bebeğini eline aldığında fıtratı gereği büyük bir ustalıkla kavrar, korur muhafaza eder evladını küçücük bir anne..

Allah'ın Hafiz ismi anneye tecelli eder ve henüz anne karnındayken onu tehlikelerden korumak için gereken tüm özeni gösterir ve muhafaza eder... Her daim elbise diye dua zırhını giydirir evladının üzerine..

Allah Rahim ismi ile tecelli eder ve tüm merhameti ile korur evladını anne... Yırtıcı bir aslan, korkak bir tavuk ve mahlukatın en şereflisi olan insanın kalbine, aynı merhameti yerleştirir Allah..

Eşleri birbirine "göz aydınlığı" diye anlatırken, evlatlarımızdan "cennet nimeti" diye bahseder Hayat kitabımızda..

Ve cenneti annelerin ayakları altına serer...

Anne, yüreğindeki evlat sevgisini tatmin etmek için değil de, saliha bir evlat yetiştirerek cennetin ayağının al­tına serildiği kadın olmaya adaydır.  Böylesine ilahî ikra­ma talip olan her anne kazanır mı cenneti?

PEKİ, CENNET HANGİ ANNELERİN AYAKLARINDA?

Annelik görevinin aksatıldığı, amacından uzaklaştı­rıldığı, batının evimize, ailemize, örnek olarak özendirildiği zamanları yaşıyoruz. Evlat katili anne-baba­ların haberlerini izlerken yüreğimiz yanıyor. Manevi duygulardan yoksun annelerin, analık duygularının da köreldiğini, bir annenin yapamayacağı fiilleri işle­diğine maalesef şahit olmakta gözlerimiz. Evde çocuğunu günlerce yalnız bırakıp ölüme terk eden, yeni doğur­duğu bebeği çöpe bırakan annenin ayaklarının altına serilen acaba nedir?

Anne olmanın güzelliğinin yanında mesuliyetleri de akıl­dan çıkarılmamalı. Rabb'imizin "Kendinizi ve ailenizi ateşten koruyunuz." ikazıyla Kur-an'ın rehberli­ğinde bir gergef misali işlenmeli çocuklar. Her çocuk annesinin elinde şekil bularak kıvama gelmeli.

Yavrularımıza ahirete uzanan ilahî yolda yolumuzu aydınlatacak birer kandil, arkamızdan kapanmayacak olan amel defterleri olarak bakmalı ve hayatlarını sağlam temellerle kuşatılmış bir eğitimin içinde yetiştirmeliyiz.

Unutmayalım ki; onlar bizim istediğimiz gibi değil, yetiştirdiğimiz gibi olgunlaşacaklar.

"Derdi evlat yetiştirmek olan tüm annelere Cennet nasip olsun" duası ile...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.