Hava Durumu

Eskiden putları yermiş insanlar şimdi putlar insanlığı yiyip bitiriyor

Yazının Giriş Tarihi: 16.08.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.08.2020 07:30

Kimin kimin üzerinde hak talep edebileceği insanların yüzünde yazılsaydı eğer, her hal ve hareketimizi incelikle kontrol eder, fiiliyata geçirmediğimiz düşüncelerimizi dahi temiz tutmaya gayret ederdik muhakkak. Bizim için Allah'ın her yaptığımızı görüyor ve niyetlerimizi dahi biliyor olması ne kadar önemli hayatımızda? Kendimi sorguladığımda bu sorudan çok insanların hayatımıza ilgili neyi nekadar çok bildiği hakikatı daha çok yer kaplıyor maalesef düşüncelerimde. "Elalem ne der" diye bir put var hayatımızda başköşede duran. Çok üzgünüm ki, bu bizim amacımızı, rotamızı, ilâhî rıza hedefimizi unutturuyor bize. Daha kolay hata yapıp kimseyi düşünmez hale gelebiliyoruz.

Cahiliye döneminde insanlar yaptıkları putları bazen helvadan yapar, acıktıkları zaman yerlermiş. İçinde bulunduğumuz zamanda ise insanların yaptığı putlar yenmiyor. Fakat ellerimizle besleyip büyüttüğümüz putlar, putu yapan biz insanlığı yiyip bitiriyor.

Hakiki insan olmak için, yaratılış gayemizin gerekliliği ile değil de görünmek için yaşıyoruz adeta. Müslüman olmaktan daha çok Müslüman görünmeyi, zengin olmaktan daha çok zengin görünmeyi, mutlu olmaktan daha çok mutlu gözükmeyi önemsiyoruz sanırım. Özellikle sosyal medya çağında olan ile görünen arasındaki fark daha belirgin hale geldi çoktan değil mi? Her yaptığını gösterme çabalarının mutlulukla bir ilgisi olmamalı.

Kahvaltı sofrasının resmini değil, yemeğini paylaşmanın mutlulukla bir ilgisi olmalı bizim nazarımızda. Ki; kalbimizden geçen samimi niyet ve duyguların da Hak katında bir değeri olsun.

Hayatımızın başköşesine yerleştirdiğimiz putları bir bir yıkmak duasıyla...

Hayırlı haftasonları olsun.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.