Hava Durumu

En güzel niyettir 'samimiyet'

Yazının Giriş Tarihi: 07.07.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.07.2019 07:30

Keşke bir ders daha işlense dünya okulunun öğrenme sıralarında... Adı samimiyet olsa ve parantez içinde 'ihlas'a giden yol yazsa yanında. İnsan en çok da görerek, dokunarak, işiterek öğrenir ya, her bir öğrenme, yüreklere dokuna dokuna, bulaşarak yayılsa etrafa...

Duygu ile sürülen toprağa samimiyet ekilip, ihlas biçilse gencecik fidanlara...

Samimiyet büyük cihattır aslında. Kişinin dünyaya çeki düzen vermeden önce kendine çeki düzen vermesi, aksi takdirde dünyaya hiç bir fayda veremeyeceğinin şuuruna ermesidir.

Allah Rasulü bir hitabında "Ey İnsanlar! Allah'a karşı amellerinizde ihlaslı ve samimi olun. Şüphe yok ki, Allah'ü Teâlâ ihlas ve samimiyetten uzak yapılan amelleri kabul etmez." buyurmuştu.

Kaybettiğimiz çocukluğumuzdan önce kaybettiğimiz samimiyet değerimizi çıkarmalı meydana. Çocuklarımıza, öğrencilerimize, hastalarımıza, müşterilerimize, çalışanımıza samimiyetimizi göstermeyi unutmadan yaşamalı bu dünyada. Yaptığımız her işin önce Allah'ın rızasına uygun mu diye kontrolleri yapılmalı, sonra da muhakkak samimiyet ruhsatı bulundurulmalı. İnsanlardan beklentisiz, karşılıksız, üzerinde riya boyası bulunmayan dokunuşlarla mührü basılmalı amellerin dünyaya. Çocuklarımıza helali-haramı öğretirken, samimiyet ve ihlasın da, Müslüman'a en has özellik olduğunu aktarılmalı.
Allah'ın adı anılarak besmele ile açılan dükkanlar, besmele ile pişirilen aşlar, besmeleli yetiştirilen evlatlar, "ben samimiyim ki işime en büyük şahit olan Allah'ın adını anarak başlıyorum" demenin en samimi hali değil midir?

Hangi esnaf dükkanını besmele ile açıp, işine Allah'ı şahit tuttuktan sonra çürük mal satar? Hangi öğretmen Besmele'den sonra vicdanını bir kamera gibi gönül duvarına monte etmez?

Hangi anne-baba besmele ile Hak rızasına uygun bir evlat yetiştirme gayretine girmez?

Hangi işveren Besmele ile Allah'la olan samimiyet bağlarını kurduktan sonra adaletsizlik ve hak yeme gibi mümine ait olmayan hallerde bulunur?

Duamız olsun ki;
Samimiyetin gönüllere doğru ekildiği, ihlas ve besmele ile yaşanan tertemiz dünyamız olsun.


 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.