Hava Durumu

Bayramımız bayram olsun

Yazının Giriş Tarihi: 24.05.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.05.2020 07:30

Vaktiyle anlatılan bir hikayede şöyle geçer ki;

Mısır yetiştiren bir çiftçi her yıl en kaliteli mısır ödülünü alırmış. Çiftçi ödül aldığı mısırların tohumlarını da ekmeleri için komşularına dağıtırmış. Bunu öğrenen bir gazeteci şaşkınlıkla röportaj yapmak için çiftliğe gelmiş. Gazeteci çiftçiye sormuş; "Seninle her yıl aynı yarışmaya giren komşularına kaliteli tohumlarından vermeyi nasıl göze alabiliyorsun?" Çiftçi cevap vermiş: "Yoksa bilmiyor musunuz? Rüzgar olgunlaşan mısırlardan polenleri alır ve tarla tarla dağıtır. Eğer komşularım kalitesiz mısır yetiştirirlerse çapraz tozlaşma sonucu her geçen yıl ürettiğim mısırın kalitesi düşer. Eğer kaliteli mısırlar yetiştirmek istiyorsam komşularıma da kaliteli mısır yetiştirmeleri için yardım etmeliyim."

Hem bu dünya hem de yapıp ettiklerimizin karşılığını alacağımız ahiret yurdumuz da böyle değil midir? Her koşulda ektiğimizi biçer ve yanımızdaki çürük patatesin akıbetini yaşarız her daim bizde.

"Kendi için istediğini mümin kardeşi için istemeyen bizden değildir" hadisine sarılsak kurtuluşa ereriz elbet.

Duyarlı olmak Müslüman olmanın şartlarından değil midir? Başkasının hayatına dokunmak bir pazılın ya eksik parçasını bulmak ya da bir parçasını eksiltmeye sebebiyet verir.

Faydalı bir mümin olmak isteyen başkasının hayatını da zenginleştirir.

İhtiyacı olan bir iş yapana yardım etmek, çevreye karşı duyarlı olmak, insanlara güler yüzle ve tatlı sözle hitap etmek, küskünleri barıştırmak, iyiliği emredip, kötülükten sakındırmak, stres ve sıkıntı altında olan bir dertliyi dinlemek, yarasına merhem olmaya çalışmak,  sadece insanlara değil, bitkilere ve hayvanlara da şefkat ve merhametle muamele etmektir Müslüman olmak. Bencilliğe yer yoktur mü'minin amel defterinde.

Bir süredir toplum olarak imtihandayız. Çürük patatesin verdiği zarar gibi tedbirsizlik zarar verir bizlere. Etrafımızı da etkiler. Birbirine bağlı ve zincirleme yaşarız hayatı. Birimizin feraha ulaşması hepimizin refaha ulaşmasıyla bağlantılıdır.

"Hiçbirimiz kazanamayız, hepimiz birden kazanmadıkça."

 Bayramla feraha erenlerden, sıkıntı ve dertlerinden kurtulanlardan olalım duasıyla.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.