Hava Durumu

Allah işini en güzel yapanları sever

Yazının Giriş Tarihi: 15.12.2019 06:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.12.2019 06:50

Bu hafta bir müze ziyaretinde bulunduk. "Bursa Yaşam Kültürü Müzesi"

İçeride gezerken atalarımızdan bize miras kalan örf, adet, gelenek ve göreneği öyle ince ince yerleştirmişler ki, hayran olmamak mümkün değil. Her biri büyük bir emek ve incelikle düşünülmüş bir yaşam sürdükleri çok belli.

Burayı tefekkürle gezerken bir ayet meali geldi aklıma. "Yaptığınız işi güzel yapın; Allah işini güzel yapanları sever"

Allah'ın huzuruna giden namaz için hazırlık yolunda kullandığımız bir abdest ibriği, üzerine el emeğiyle oyulmuş bir sanat abidesiymiş eskiden.

Misafire ikramda bulunduğumuz yiyeceklerden tutun, misafirleri davet ettiğimiz odalar dahi çok ince ve güzel anlamlarla dizayn edilerek hazırlanmış.

İsraftan uzak, ama aynı zamanda göz dolduran bir ihtişama sahip...

Bir işi yapmak ve ortaya bir sanat çıkarmak insana özgü bir davranıştır.

İşini itina ve özveriyle estetik olarak, tam kıvamında ve sağlam yapmak ise işini benimsemiş, sorumluluk sahibi kişilerin davranışıdır. Mensubu olduğumuz yüce dinimiz bize bu konuda en iyiyi ve güzeli öğütlemiştir. Kur-an ve sünnet baştan savma hiçbir tutum ve davranışı, gayesiz bir hareketi ya da baştan savma yapılan hiçbir hareketi makbul görmemiştir. İnançta sağlamlık, davranışlarda dürüstlük ve samimiyet, alışverişte doğruluk, sanatta incelik, yapınan her işte kalite ve inceliği emretmiş dinimiz.

Noksanlığa, düzensizliğe ve itinasızlığa asla pirim vermeyen bir güzellik anlayışı, bir düzen hassasiyetidir sergilenen. Şairimiz merhum Necip Fazıl ne güzel tanımlamış:

"Hani o Müslüman ki her güzele bedeldir. İnsan defilesinde eskimez tek modeldir!"

Evet, Müslüman demek her işini her zaman ve her ortamda en güzel şekilde yapan demektir. Dinimiz;

"Her türlü hareketinizde işinizi tam ve noksansız yapın, işin hakkını verin Allah işini güzel yapanları sever." buyurmuştur.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.