Hava Durumu

Kent dinamikleri ve değer katanlar

Yazının Giriş Tarihi: 13.01.2017 12:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.01.2017 12:44

Bir şehri markalaştıran unsurlar sosyal ve kültürel gelişmişliğin yanı sıra uluslararası platform da üretilen projelerin hayata geçirilmesi ile değer kazanacaktır.

Ülkemizin Dünya coğrafyası içerisinde bulunduğu jeopolitik konumu içerisinde yaşadığımız şehir olan Bursa'nın mistik tarihi, Osmanlı Medeniyetine başkentlik yapması ve birçok şehir efsanelerinin nefes bulduğu yer olması itibariyle konumunun önemi bir kez daha artarak ulusal arena da kendisine vitrin yaratmıştır.

Metropol şehirlerin markalaşması alt yapı hizmetlerinden başlayarak, o kentte yaşayan ve dinamizm içerisinde olan bütün halkın bayındırlık, sağlık ve özellikle ulaşım konusunda almış oldukları hizmet kalitesi markanın değerini yansıtan en önemli faktör olmaktadır.

Marka kent olma yolundaki güçlendirici etkenler yerel yönetimlerin yaratıcı projeleri ve hizmet konusunda kaliteyi arttırma yönündeki göstermiş oldukları reaksiyonlardır.

Daha sonra ilin sorunlarını ve bu sorunlara çözüm önerilerini ortaya koyacak meclis üyelerinin yani milletvekillerinin TBMM' de göstermiş oldukları baskınlık etkinlik düzeyi olacaktır.

Siyasi anlamda farklı renklere düşüncelere ve fikirlere sahip olabiliriz, fakat yaşadığı şehre ve vatandaşlara hizmeti aşk edinmiş olan bütün siyasi ve bürokratları canı gönülden kutlamak ve desteklemek gerekecektir.

Bir akademisyen olarak tarafsız gözle bütün hizmet ve projeleri ele aldığımızda kendi düşünce anlayışımla Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali beyefendiyi göstermiş olduğu belediyecilik anlayışı özellikle kendisini halktan biri olarak hissettiren, mütevaziliği ve yardımseverliği ile bir adım önde görmekteyim.

Yıldırım bölgesinin yaşam alanlarını çok iyi analiz eden ve gençliğe ve projelere ciddi yatırım yapan bir başkan olarak görmekteyiz.

Hatta şunu da söyleyebilirim ki Uludağ Üniversitesi öğrenci topluluklarının yapacakları birçok etkinlik için çok içten ve samimi olarak lojistik, maddi ve manevi katkıları olmuştur.

Her belediyemiz bu konuda elinden geleni yapmış olsa da Sayın Edebali için ayrı bir parantez açmak gerekecektir.

Bursa'mızın Ankara'daki en güçlü sesi tartışmasız iktidar adına milletvekilimiz Hüseyin Şahin beyefendi olmuştur.

Bursa'nın yerel medyası içerisinde de birçok çevre tarafından 2016'nın en başarılı milletvekili olarak gösterilmiştir.

Hüseyin Şahin, İnegöl orijinli bir vekilimiz olsa da İnegöl'ün yanı sıra tüm şehrimizin ilçeleri ve merkezdeki tüm kuruluşlarına ciddi katkılar koymuştur.

Sanayi ve okullaşma projelerinin teşviki, üniversitelerdeki araştırma merkezlerine vermiş olduğu destekler ön plana çıkmaktadır.

Şunu da unutmayalım kendisi çok iyi bir Bursasporlu olarak takımın ileri seviyeye gelebilmesi için camiaya elinden gelen bütün desteği sunmuştur.

Üniversitemizden milletvekilliğine geçiş yapan Prof. Dr. Lale Karabıyık hocamız özellikle sınav sistemlerinin yenilenmesi ve eğitim ile ilgili objektif süreçlerin oluşturulmasında TBMM önerileri olmuştur.

Gençliği dinleyen anlayan ve özellikle sundukları projelere ve isteklere önem veren bir isim olduğunu söyleyebilirim.

Burada ismini sayamadığımız kent kahramanlarının olduğunu düşünüyorum.

Her şey yaşanabilir trafik sorunu çözülmüş ve hizmet kalitesi artmış bir Bursa için emeklerin verileceğini düşünüyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.