Hava Durumu

Duygusal özverinin adı Harun Tekin

Yazının Giriş Tarihi: 08.03.2017 10:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.03.2017 10:12

Ligin en stresli, duygusal ve sessiz maçını Bursaspor kazanarak derin bir nefes almıştır. Geçen yazımda belirttiğim gibi dayanışma, sağduyu her zaman kazanan taraf olacaktır. Bu maçla ilgili olarak özellikle duygusal özverisini, konsantrasyonunu sahaya fazlasıyla yansıtan kaleci Harun Tekin kardeşimi canı gönülden kutluyorum. Maç sonrasında kazanılan üç puan sonrasında Harun'un gözyaşları aslında onurlu duruşun nişanesidir. Artık yaşanılan tüm olumsuzlukları bir kenara bırakarak Bursaspor'un ligin sonunda en iyi sıralamada bitirebileceği yere kendimizi odaklamalıyız.

Gaziantepspor maçında iyi futboldan önce düşünülebilecek en önemli olgunun galibiyet olduğunu asla unutmayalım. Bursaspor'un büyük taraftarının bu maçta tribünlerde yerini alamaması Bursaspor'un en önemli ateşleyici gücünden yoksun kalmasını sağladı. Değerli Bursaspor taraftarları maç esnasında rakip takıma yapılan küfürlü tezahüratların ve sahaya atılan yabancı maddelerin kulübe maddi anlamda özellikle de ligin önemli maçlarında takımın yalnız kalmasında en önemli olumsuzluklar olduğunun farkına varmaları gerekmektedir. Önümüzdeki haftalarda oynanacak çok kritik maçlar öncesinde çok daha fazla duyarlı olunması gerektiğini düşünüyorum.

Bursaspor'un kanat akınlarında ve üçüncü bölgede aksayan bir eksikliği olduğunu her geçen hafta gözlemliyoruz. Ara transfer döneminde gerekli bölgelere yapılamayan takviyeler bu sonucu doğurmuştur. Orta sahanın üretkenlikten uzak olması Pablo Batalla'nın ileride çok yalnız kalmasını sağlamış ve oyun ritmini bozmuştur. Del Valle ile sene sonu yolların ayrılması olası olarak gözükmektedir.

Bursaspor önümüzdeki hafta, galibiyet yönünden sıkıntı içerisinde olan Osmanlıspor'la karşılaşacak. Haftalardır aldığı kötü sonuçlarla beraber Avrupa arenasına veda etmiş olan bir takıma konuk olmanın getireceği zorluğun farkındayız. Osmanlıspor'un sprinter orta sahası içerisinde mücadele gücü yüksek Musa Çağıran takımına farklı bir dinamizm katmaktadır. Ankara deplasmanında alınabilecek en az bir puan Bursaspor için kazanç olacaktır. Osmanlıspor'u önce durdurup daha sonra galibiyet üzerine kurgu yapmamız gerekecektir. Özellikle orta saha driplinglerinde Badou N'Diaye ve yan toplarda defansın Pierre Webo'ya çok dikkat etmesi gerekecektir. Osmanlıspor'dan alınacak puan ve puanlar karşısında kendi evimizde taraftar desteği ile alınacak Alanyaspor galibiyeti bu sezon için Bursaspor'u çok rahat pozisyona getirecektir. Bu durumdan sonra artık yeni yılın yönetimsel ve takım başarısı yönünde yapılabilecek hamlelere kafa yorulması gerekecektir.

Büyük Bursaspor taraftarından isteğim, hiç kimse şiddeti kötü sözleri hak etmemektedir. Kapasitelerinin ve terinin son damlasına kadar mücadele eden oyuncularımızı sonuna kadar destekleyelim. Empati kurmayı asla unutmayalım. Futbolcularda bir deri ve kemikten oluşan duygusal varlıklardır. Biz bir aileyiz. Ölçülü ve kararlı bir şekilde bütün sorunlarımızı aşabiliriz. Ayrıca Bursa Hayat Gazetesi aracılığıyla bütün kadınlarımızın, kadınlar gününü kutlayarak çok sevdiğim bir hadisi buradan hatırlatmak istiyorum. Unutmayalım ki "Cennet Annelerin ayakları altındadır"  tekrar bütün kadınlarımızın bu güzel günlerini kutluyorum.

Saygılarımla...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.