Hava Durumu

Bursaspor ve check up

Yazının Giriş Tarihi: 22.02.2017 10:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.02.2017 10:15

Bursaspor'umuzun  ligin bu haftasına kadar geldiği süre zarfındaki mevcut durumunu yönetimsel ve camia olarak  bizlere ulaşan dilekler ve temenniler ışığında şu tespitlere ulaşmaktayız.

  1. Ali Ay ve yönetimi dürüst ve takımın bütçesini gözeten eylemlerde bulunmuşlardır.
     
  2. Mali önlemler planlanırken sportif başarı arka sıralara bırakılarak Bursaspor'un vizyonu küçültülmüştür.
     
  3. Teknik Direktör ve transfer yanlışları, mali önlemler almayı amaçlayan yönetimi zor duruma sokmuştur.
     
  4. Futbol takımı, spor yöneticiliği profesyonel kişilerle yönlendirilir ve yönetilir.
     
  5. Yeşil Bursa takımı başta olmak üzere alt yapıya yenilikçi çözümler ve uygulamalar da eksik kalınmıştır.
     
  6. Bursa, Türkiye'nin en güçlü marka yüzüdür. Bursaspor açısından sivil toplum örgütleri ve sanayi işbirliği açısından, imaj yaratma kapsamında etkin bir ilişki kurulamamıştır. Bunun en önemli nedeni sadece bu yönetimi bağlamayan unsurlarda gerçekleşen, geçmişten gelen güvensizlik ortamıdır.
     
  7. Hamza Hamzoğlu eleştirilirken ve yollar ayrılmışken Bursaspor'un içerisinde bulunduğu durum göz önünde bulundurularak takım motivasyonunu arttırabilecek kısa vadede kriz yönetimini sağlayabilecek daha tecrübeli bir Teknik direktör tercihi yapılmalıydı. Kendi görüşümce Mutlu Topçu'nun bu dönemde doğru tercih olduğunu düşünmüyorum.
     
  8. Futbolcuyu alt yapıdan yetiştirirken mutlaka eğitim ve gelişimsel tüm bilimsel süreçlere ağırlık verilmelidir. Aksi takdirde içerisinde bulunduğu şöhreti özümseyemeyen ve profesyonellik dışı birçok davranışta bulunan oyuncular kulübe külfet olarak kalacaktır. Sercan Yıldırım örneği.
     
  9. Taraftar sadece Bursaspor'un yanında sonuç ve skor odaklı olmamıştır. Her yaştan taraftarın desteğini stadyum da hissetmek ve yaşamak istiyorsanız, iyi ve kalite bir oyun kurgusu oynamak zorundasınız.
     
  10. İyi oyun kaliteli oyuncularla oynanır. Lider oyuncumuz Batalla fakat ligin son haftasına kadar bu oyuncu sizi taşıyamaz. Batalla'nın yaşı ortadadır. Ayrıca orta saha da oyunu ileriye taşıyabilecek bir tane becerikli oyuncumuzun olmayışı manidardır.
     
  11. Bursaspor'un geleceğinin kurtulması için kalıcı ve gelir getiren projelere ihtiyacı olduğu gibi kentimizin siyasi ve sanayi de önde gelen isimleriyle oluşturulmuş bir istişare kurulu oluşturulmalıdır. Kişisel egoların, hesaplaşmaların bir kenara bırakıldığı kanaat önderlerinden oluşan bir kurul derhal çalışmalara başlamalıdır.
     
  12. Bursaspor Kulübü tesis ve çalışanlarıyla revize edilmelidir. Adama göre iş mantığından vazgeçip işe göre adam felsefesiyle hareket edilerek çalışanların görev ve iş tanımları yapılarak, performansı düşük ve verimsiz olan personelle yollar ayrılmalıdır.
     
  13. Kısa vadede Kasımpaşa maçında alınacak en az bir puan ve Gaziantep maçında alınacak üç puan Bursaspor'a rahat bir nefes aldıracaktır.
     
  14. Önümüzdeki yılın kadrosunu kurarken bunları CD ve video üzerinden değil, olumlu referanslar ve bire bir takip üzerinden gerçekleştirmeliyiz. Şimdiden kadro planlamasına başlayarak veda edilecek oyuncularla ilgili tasarrufları almalıyız.
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.