Hava Durumu

Beklenti ve gerçekler

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2017 08:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2017 08:56

Geçen hafta itibariyle sezonun ilk devresini Trabzonspor maçıyla noktalayarak, ikinci devrenin başlangıcını Adanaspor maçıyla yapacağız. Bu maçın stres seviyesinin yüksek olabileceğini ve Adanaspor'un geçtiğimiz hafta oynamış olduğu Fenerbahçe maçında göstermiş olduğu direnç bu maçının önemini ve zorluk derecesini ortaya koymaktadır.

            Bursaspor'un oynamış olduğu son lig maçında özellikle 90 dakikada taraftarlar arasında karşıt görüşlü tezahüratlar ufak bir fikir ayrılığı yaratmış olsa da taraftarın sağduyu sahibi olarak birlik beraberlik ve dayanışmasını kaybetmemesi gerekmektedir.

            Bu şehrin ritmi efsanesi büyük Bursaspor taraftarıdır. Özellikle takım ve camia olarak zor günlerden geçilen bu dönemde taraftarın ortaya koyacağı destek son derece önemlidir.

            Analizlerimi yaparken kişiler üzerinden gitmek yerine sistem üzerinden gitmenin faydalı olacağını düşünüyorum. Maalesef Bursaspor şampiyon olduktan sonraki alt yapı, mali ve sportif başarı anlamındaki süreci iyi yönetememiştir. Bu durum içerisinde özellikle yönetimde olan kişilerin futbol bilgisi tecrübesi ve spor yöneticiliği eksikliği yanlış teknik direktör ve kadro tercihleri şu anda Bursaspor'un mali anlamda aşılabilmesi zor olan bir süreçle karşı karşıya bırakmıştır.

Maalesef ki bu sezon başında yapılmış olan mali önlemlere yönelik transfer politikasının da yanlış olduğunu düşünmekteyim. Bursaspor'a verim sağlamayacak Sercan Yıldırım, Furkan Özçal, Bilal Kısa, Yaye Sane, Del Valle, Josue John gibi kalibresi düşük oyuncuları almak yerine oyun etkinliği üst seviyede olan kaliteli bir iki futbolcunun alınması Bursaspor'da farklı bir yapılanmayı ortaya koyabilirdi.

            Yönetimin sezon başında Avrupa hedefini ortaya koyması ister istemez taraftarda bir beklenti noktası oluşturmuştur. Bursaspor gibi tertemiz şampiyon ve beşinci büyük takımın hedefleri tabi ki yüksek olmak zorundadır. Fakat Avrupa hedefini ortaya koyarken takım kurgusunun hazırlanması da etkin düzeyde olmalıdır.

Mali imkansızlıkları öne sürerek transfer sürecinde gecikmek ve çok araştırma yapılmadan menajer önerisiyle sadece transfer yapmış olmak için transferi yapmak Bursaspor'u bir arpa boyu ilerletmeyecektir. Aksine aldığınız bu oyuncular size ekstra mali külfet yaratacaktır.

            Bursaspor'un kanatları çalışmıyor. Kanat akınlarını yapabilecek oyuncunuz yok ise Dünya'nın en iyi merkez forvetini de transfer etmiş olsanız gol yollarında zorlanırsınız. Bursaspor'un orta sahada  hücum aktivasyonunu sağlayan Pablo Batalla'ya yardımcı olabilecek Belluschi ve İvan Ergiç  tarzında bir oyuncuya ihtiyacı olduğu aşikardır.

Fakat bu kalitedeki bir oyuncuyu şuan içerisinde bulunduğumuz zaman ve mali gerçekliğe uygun olarak transfer edebilmek imkânsızdır. Transferi en doğru zamanda bitirmek ve takıma kazandırmak efektif oyun kurgusuna ciddi katkı sağlar. Bursaspor için dua edilmesi gereken en önemli nokta bu sezon için ligin ilk yarısında toplanan 27 puan olmalıdır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.