Hava Durumu

AHDE VEFA VE DUKA REİS

Yazının Giriş Tarihi: 28.02.2017 10:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.02.2017 10:06

Bursaspor'un Kasımpaşa mağlubiyetinden sonra yaşanan ve aslında bir sezon boyunca yanlış tercihlerin takım üzerindeki olumsuzluğunun sosyolojik bir travma olarak camia ve taraftar üzerindeki maalesef üzücü etkilerini yaşayarak gözlemledik. Bursaspor taraftarı bu ülkenin mihenk taşı olan en cefakar vefalı ve bir o kadar da vatanperver taraftar grubudur. Ülkenin yaşamış olduğu bütün olumsuzluklara ilk reaksiyonu gösteren, ülke sevdalılarıdır. Bugün medyada çok konuşulan konular olan kim haklı, kim haksız olayına girmeyeceğim. Biliyoruz ki bu gergin ortam devam ettiği sürece bundan bu şehrin en önemli markası olan Bursaspor zarar görecektir.

            Bursaspor sevgisi taraftarların içerisinde bir nefes gibi yaşatılan hayati bir sevdadır. Yazılı ve görsel medyada artık bu olayın sulandırılması yerine kanaat önderlerinin sahneye çıkarak, olaya karışan futbolcu ve taraftarlar ile kardeşlik ortamının yaratılarak barışın sağlanmasına öncülük etmelidirler. Sağduyu ve özveri her zaman kazanan taraf olacaktır. Sevginin dışa yansıması veya birçok şeyin haklı olarak hazmedilememesi bu durumları beraberinde getirmiştir. Ben hiçbir Bursaspor taraftarının takımına oyuncusuna bilerek veya isteyerek zarar verebileceğini düşünmüyorum. Bu taraftar takımlarını ve oyuncularını baş tacı yapmıştır.

            Ayrıca Bursaspor tribünlerinden gelen öncelikle bir taraftar olarak bu taraftara duruşu vefası ve sevgisiyle yıllarını vermiş olan 'DUKA Reis' lakaplı Mesut Ulusoy'a bu zamana kadar göstermiş olduğu onurlu taraftar kimliği her zaman göz önünde bulundurulmalıdır. Bursaspor taraftarlarına terörist yaftasını yakıştırmak bu kente gönül vermiş İstanbul'da İzmir'de Diyarbakır'da deplasmanda yağmurda çamurda tüm benliğini, zamanını, kalbini ortaya koyan büyük Bursaspor taraftarına çok büyük haksızlık olmuştur.

            Duka Reis gençlere tribünü sevdiren küçük yaşlarda tüm çocuklarımıza Bursaspor sevgisini aşılamış ve özellikle Zafer Mahalle ve Gülbahçe Mahallelerinin önemli bir değeri ve büyüğüdür. Sosyal medyada başlatılan Duka Reis Onurumuzdur kampanyasını sonuna kadar destekleyerek yapılan hatalar, yanlışlar bir kenara konularak barış ortamı sağlanmalıdır. Hepimizin hatası olabileceği gibi futbolcuların ve Duka Reis'in de hatası olabilir. Fakat biz kocaman bir aile ve camia olduğumuzu asla unutmamalıyız. Bu arma için destek veren taraftar ve sahada bu takımın başarısı için ter döken oyuncu teknik heyet hatta malzemeci de kardeştir. O zaman bu bilinci kaybetmeden en kısa sürede bu kırgınlıkların yerini sevgi ortamına bırakmasını umuyoruz.

            Bursaspor'da taraftar kültürü Amigo Yaşar'dan başlayıp daha ismini sayamadığımız nice bu tribünlere hizmet eden şahsiyetlere kadar bu takıma ve bu şehre sevdalanmış Bursaspor neferlerini tüm Türkiye bilmektedir. Bursaspor yönetimi sağduyu içerisinde takım taraftar barışını sağlayarak ligin kalan bölümleri için dayanışmayı en üst seviyeye çıkarabilecek hamleler yapmalıdır.

                                                          

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.