Hava Durumu

Sana nereden bakayım Bursa

Yazının Giriş Tarihi: 19.11.2017 06:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.11.2017 06:55

Önce selam sonra kelam. Merhabalar efendim...

Bundan sonra hafta sonu Bursa ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sizlerle beraber olacağım. Bursa hakkında bilmediğiniz, beraber öğreneceğimiz konularda buluşmak dileğiyle.

***

Türkiye'nin neresine giderseniz gidin, Bursa'daki imkânı, lezzeti, çeşidi, doğayı, denizi, ovayı, yaylayı arasınız bulamazsınız.

Yani Bursa'nın her yanı, yeri, mekânı hafızanıza kazınır.

Bildiğiniz gibi Bursa'mızın geçmişi çok eski tarihlere dayanıyor. Birçok medeniyeti bünyesinde bulundurduğu için ışıldıyor. Son olarak da Osmanlı hanedanına ev sahipliği yaptı. Bu yüzden tarihi camilerimiz, hanlarımız, türbelerimiz gezildikçe geçmişimizi bize hatırlatıyor, ilerisi için yol gösteriyor.

Hele bir Uludağ'ımız var ki 12 ay yerli ve yabancı turist akınına uğruyor.Yazın ayrı güzel,kışın ise apayrı güzelliği ile büyük küçük herkesi kendine hayran bırakıyor.

Yenilenen teleferikle insanlar Uludağ'a çıkmak için adeta can atıyor.

Aşağıya doğru indikçe kendine has özelliklerini içinde barındıran, doğallığı ile şehrimizin bütçesine katkıda bulunan birçok ilçe ve köylerimiz var. Örneğin; Harmancık, Keles, Orhaneli, Büyükorhan, Kirazlıyayla, Alaçam, Soğukpınar, Cumalıkızık gibi...

Osmangazi iseTophane ile taçlanıyor, Kalesiyle büyülüyor,Ulucami'si ile hayran bırakıyor. Yeşil'in, Emirsultan'ın, Muradiye'nin manevi havası ise apayrı. Hanlar Bölgesi'ndeki tarihi çarşılarımızın herkese hitap ettiğini gezince anlayabiliyorsunuz.

Mobilya'nın başkenti olarak bilinen İnegöl'ümüz...

Karacabey'in harası, longozu, bereketli tarım alanları...

Gemlik'in zeytini, Mudanya'nındenizi ve sayamadığım daha birçok özellikleri var kadim şehrimizin.

Doğal ve tarihi güzelliğin yanında Bursa'mız aynı zamanda ülkemize yön veren, lokomotif görevi görenbir sanayiye sahip. Her alanda faaliyet gösteren işletmelerimiz var.

Ne mutlu ki yazmakla sayfalara sığdıramayacağımız muhteşem bir şehirde yaşıyoruz. Göreni de, görmeyeni de hayran bırakıyor, büyülüyor.

Yazımıza Ahmet Hamdi Tanpınar'ın "Bursa'da zaman" adlı şiirinden alıntı yaparak bitirmek istiyorum;

Bir rüyadan arta kalmanın hüznü

İçinde gülüyor bana derinden.

Yüzlerce çeşmenin serinliğinden

Ovanın yeşili göğün mavisi

Ve mimarîlerin en ilâhisi...

Öneride bulunmak gerekirse meşhur İskender kebabından, kestane şekerinden yemeden ayrılmayın Bursa'dan.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.