Hava Durumu

Ortalık 'savaş' alanına döndü!

Yazının Giriş Tarihi: 17.02.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.02.2020 07:30

İdlib'de katil Esad rejimin saldırısı sonucunda askerlerimizi şehit verdik.

Hain saldırıların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada Rusya'ya, "Aradan çekil, muhatabımız rejim" ifadelerini kullandı.

Rusya ise, "Türkiye'nin bilgi vermeden hareket ettiğini ve bu nedenle Suriye ordusunun top atışına maruz kaldığını" iddia etmişti.

 AK Parti Sözcüsü Çelik ise "Bilgi verilmediği şeklindeki açıklama doğru değil. Türkiye Rusya'ya düzenli ve anlık bilgi vermektedir. Bu son olayda da bilgi verilmiştir" dedi.

2019 yılın Ağustos ayında Moskova'da görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin ortak basın açıklaması yapmıştı.

Putin, "Türkiye'nin sınırlarında güvenliği sağlamaya yönelik hassasiyetini anladıklarını belirterek, "Türkiye'nin güney sınırlarında bir güvenlik bölgesi oluşturulması, Suriye'nin toprak bütünlüğü açısından olumlu bir adımdır" demişti.

Fakat son olaylar, dünyanın önünde yapılan açıklamalarla bağdaşmıyor.

Türkiye ile Rusya arasında imzalanan tarihi mutabakatın ilk 3 maddesinde şu ifadelere yer veriliyor;

1-Her iki taraf Suriye'nin siyasi birliği ve toprak bütünlüğünün muhafazasına ve Türkiye'nin milli güvenliğinin korunmasına olan bağlılıklarını teyit ederler.

2-Terörizmin tüm şekil ve tezahürleriyle mücadele etme ve Suriye topraklarındaki ayrılıkçı gündemleri boşa çıkarma yönündeki kararlılıklarını vurgularlar.

3-Bu çerçevede, Tel Abyad ve Ras Al Ayn'ı içine alan 32 km derinliğindeki mevcut Barış Pınarı Harekatı alanındaki yerleşik statüko muhafaza edilecektir.

Görülen o ki, mutabakat göz ardı ediliyor.

Hatta Erdoğan Pakistan dönüşü, uyulmayan mutabakat ile ilgili, " Soçi Mutabakatı'nın teminatı var; hele hele 2. ve 3. maddeleri, ki 2. madde çok çok önemli. İşte biz bu adımları 2. ve 3. maddelere dayalı olarak attık. Rejimin bu gözlem noktalarını kuşatmaya başladığını görüyoruz. Kuşatma karşısında sessiz kalmamız mümkün değil. Onlara karşı da biz gereğini yapıyoruz"  dedi.

Bu arada, rejime yönelik saldırılar sonucunda 12 araç, 24 tank, 8 uçaksavar rampası, 2 hafif zırhlı araç, 3 ZPT, 4 ÇNRA, 2 İHA ve 2 adet iş makine imha edildi.Ayrıca 2 helikopterde düşürüldü.

Diplomasi trafiği de tüm hızıyla devam ederken, dünyanın gözü bizim üzerimizde.

Merak edilen ise, bundan sonra ne olacağı.

Evlere ateş düşmeden, şehit vermeden sorunların çözülmesini bekleyip  göreceğiz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.