Hava Durumu

Korona virüste durum pek iç acıcı değil

Yazının Giriş Tarihi: 17.08.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.08.2020 06:30

Kolunda, çenesinde, saçında, alnında maske ile gezenler

Türkiye'de bir algı oluşmuş 'bize bir şey' olmaz, 'korona virüs gençlere' bir şey yapmıyor. Kolunda, çenesinde, saçında hatta utanmasalar bacaklarına maske takacaklar bile var. Madem maskeyi moda olsun diye kollarınızda gezdiriyorsunuz, en güzel karizma maske ağıza takılınca oluyor.

KORONA VİRÜS BİTMEDİ. Vaka sayısı günden güne yükseliyor. Kısıtlamalar ise yavaş yavaş geri geliyor. Mahallelerde, köylerde karantina kararları alınıyor.1 kişi bütün ailesine bulaştırıyor.

İçişleri Bakanlığı yakın zamanda 81 ilin valiliğine 'İzolasyon Tedbirleri' konulu genelge gönderildi. Korona virüs tanılı ya da temaslı olan ve evde izolasyoan tabi olan kişilerin, kuralları çiğnemesi halinde para cezası uygulanacak. Genelgede, izolasyona alınan kişilerin kurallara uyması için elektronik imkanlar da olmak üzere her türlü önlemin alınacağı belirtildi.

Bir hasta ile temas ettiği için karantinada olması gereken kişi, gezmek için Ankara'ya gittiği öğrenildi. Evine dönen kadına karantina kararına uymadığı için 3 bin 150 lira para cezası kesildi.

Bartın'da ise bir düğünde yapılan denetimde karantinada olması gereken kişi düğüne geldiği tespit edildi.

Şaka gibi olsa da hepsi maalesef gerçek. Genelgede yapılan tespitlere göre yayınlamıştır zaten...

Ayrıca son olarak da Bursa dahil birçok ilde 65 yaş üstüne belli saatlerde sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

Sağlık Bakanlığı'nın TV'lerde yayınladığı virüs reklamları da eskidi. Yoğum bakım, entübe, normal seyreden korona virüs hastalarının ve iyi haber bekleyen ailelerin geçirdiği günlerin yer aldığı kısa kesitli reklamlar fena olmaz. 'Umursamayan' 50'den fazla kişi ile sokaklarda kol kola halay çeken insanların belki gözüne çekerde, benim başıma ve sevdiklerimin başına gelir diye bir hüzün gelir içine...

Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı bir açıklama yaparak vatandaşları uyardı. Kaşıkcı, Asker uğurlama, düğün, taziye gibi toplu yerlerde çok fazla yakın temasların olduğunu ifade ederek,"Vatandaşımızın bu anlamda kendilerini rahat hissetmelerini gerektiren bir durum henüz yok. Virüs yayılıyor ve salgın devam ediyor. Bu gevşeme ve sayılar devam ederse tedbir almak zorunda kalınacak" ifadelerini kullandı.

Maske, mesafe ve hijyen kurallara dikkat edelim ki kendimiz dahil herkesi bu etrafımızda gezen 'virüs'ten kurtaralım.

Bazı ülkeler ise korona virüste ikinci dalga paniği yaşıyor...

İspanya'da sokakta sigara içmek yasaklanırken, gece kulüpleri de kapatıldı.

Fransa'da vakaların arttığı bölgeler kırmızı bölge ilan edildi.

İngiltere ise Fransa, Hollanda ve Malta'nın da aralarında olduğu 6 ülkeden gelenler için 14 gün karantina zorunluluğu aldı.

Brezilya, Meksika ve Hindistan'daki günlük ölüm oranları ise dehşet verici....

Çin desek bildiğiniz gibi, farklı bir virüs haberleri okumak bile şaşırtmıyor artık.

Virüs bitmek bilmeden can almaya devam ediyor.Tedbirleri sıkı tutmak, kurallara uymazsak sevdiklerimize son kez bile sarılamayacağız.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.