Hava Durumu

Bursa'da yine Korona alarmı!

Yazının Giriş Tarihi: 10.08.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.08.2020 07:30

Bursa'nın korona virüs yoğunluk haritasında kırmızı renkler alarm veriyor!

Sağlık Bakanlığı'nın 'Hayat Eve Sığar' uygulamasında Bursa'nın yoğunluk haritasına baktığınız zaman başta Yıldırım-Osmangazi ve Gürsu'da yüksek riskli bölgelerde görülen artış gözlerden kaçmıyor.

Şunu da belirtmek isterim ki uygulamada, kırmızı halka  yüksek riskli bölgeyi, yeşil halka az riskli bölgeyi, sarı halka ise orta riskli bölgeyi gösteriyor.

11 Temmuz ve 6 Ağustos tarihinde hazırlamış olduğumuz korona virüs yoğunluk haritasının karşılaştırılmasının yapıldığı bir fotoğrafı paylaşıyorum.

Artışın ne durumda olduğunu açıkça görebilirsiniz...

Bursa'daki artış korkutsa da bazı vatandaşlar asker uğurlaması yaparak hayati önem taşıyan korona virüs tedbirlerini hiçe sayıyor.

Yine yüksek riskli bölgede olan bir mahallede sokak düğünü sırasında adeta korona ile kol kola halaylar çekildi.

En mutlu günümüzde maske ve mesafe kuralına mı uyacağız diyenler, düğünden sonra hüsran yaşadıklarında çok geç olmuş olacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kurallara uyulması için adeta 'çırpınıyor'.

Bakan Koca, her gün korona testi pozitif çıkan hastaların uyarılarının yer aldığı mesaj paylaşıyor.

Durum ciddi.

Çok hızlı bir şekilde yayılan virüste vaka sayıları artınca kısıtlamaların gelip gelmeyeceği de merak konusu oldu.

Sağlık Bakanlığı Korona Virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr.Tevfik Özlü,  "Kontrolü elden gideceğine dair kaygılar ortaya çıkarsa o zaman kısıtlamalar tekrar gelebilir." açıklamasını yaptı.

Salgında en çok vaka görülen illerin arasında olan İstanbul'da ise şehir genelinde olmasa bile riskin yoğun olduğu ilçelere kısıtlama getirilebilir.

Bursa'da da riskli olan bölgelerde vatandaşların uyarılara kulak asmaması halinde belirli tedbirlerin, yasakların getirilip getirilmeyeceği ise merak konusu...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.