Hava Durumu

Müftülük'ten yanıt bekleniyor!

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2020 07:30

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki yıkılan eski İl Müftülük binasının kamuoyu tarafından bilinenin aksine, meydana terk edilmeyeceğini duyurmamızın ardından şehrin tüm kesimlerinden tepkiler yükseliyor.

Kamuoyunun büyük bir çoğunluğu, Yalova Yolu'nda 15.5 dönümlük komplekste hizmetlerini sürdüren İl Müftülüğü'nden eski yerini meydana terk etmesini bekliyor.

Yaptığımız yayınlara ve gösterilen tepkilere karşı İl Müftülüğü cevap niteliğindeki açıklamasında, söz konusu alanın Kenan Evren döneminde Türkiye Diyanet Vakfı'na vakfedildiğini belirterek, farklı bir amaçla kullanılmasının vebal doğuracağını ifade etmişti.

Ancak...

Yaptığımız araştırmada, söz konusu yerin Diyanet Vakfı'na geçmeden önce mezarlık olduğunu belgeleriyle sunmuştuk.

***

Tek gayemiz, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nın daha geniş bir alanda şehre hizmet etmesi ve tarihi bölgenin önünde gölge olarak kalmasının önlenmesidir.

Fakat...

Bu amaçla yaptığımız tüm çağrılar Müftülük tarafından olumsuz bir şekilde yanıtlandı.

Alanda yapılacak 3,5 katlı binanın inşaat çalışmaları ise tüm hızıyla devam ediyor.

***

İl Müftülüğü'nün yapımı devam eden ek hizmet binasında; gençlik merkezi, kitap kafe, aile irşat, hac-umre büroları ve Müftü Bey için yeni bir makam planlanıyor.

Ayrıca...

Diyanet Vakfı'nın merkezde önemli bir noktada bulunan böylesine değerli bir araziyi de terk etmek istemediğini, daha önceleri vakıf yetkilisiyle yaptığımız görüşmede öğrenmiştik.

***

'Şehrin yankılanan sesi olan' gazetemiz gündeme taşıdığı bu önemli sorunun çözümü noktasında; Bursa Ticaret Borsası (BTB) Başkanı Özer Matlı'ya çağrıda bulunmuştu.

9 Mayıs 2020 tarihinde gazetemizin manşetinde, Borsa'ya ait Doğanbey'deki sosyal mimari örneği yapılardan birinin Müftülük'e tahsis edilerek, buna karşın Diyanet Vakfı'nın da söz konusu alanı meydana terk etmesi yönünde iknasının sağlamasını talep etmiştik.

Bu talebimize 12 Mayıs tarihinde gazetemizi arayan Başkan Matlı 'fazlasıyla' olumlu yanıt verirken biz de ertesi gün gazetemizden Bursa halkına müjdeyi vermiştik.

Ancak...

Bu haberimizin üzerinden 2 haftadan fazla bir zaman geçmesine rağmen ne Müftülük ne de Diyanet Vakfı'ndan BTB'ye olumlu ya da olumsuz bir dönüş olmadı!

***

Şehrin merkezinde de bir yeri olmasını isteyen Müftülük'e, gayet makul bir teklif sunmamıza rağmen değerlendirmeye dahi alınmaması kafalarda soru işareti bırakıyor.

Sunduğumuz bu önerinin değer kazanmaması "Acaba Müftülük hizmet etmenin mi yoksa arsasını bırakmamanın mı peşinde?" sorusunu akıllara getiriyor.

Bursa halkının İl Müftüsü İzani Turan'dan beklentisi ortada iken, BTB'nin yaptığı bu fedakarlığa karşı en azından nezaketen öneriyi öğrenme adına bir telefon açılabilirdi.

Madem Müftülük çağrımıza kulak tıkıyor,

Öyle ise...

Doğanbey'de pekala hizmetlerini fazlasıyla gerçekleştirebilecekleri söz konusu binaların neden kabul edilmediği gerekçeleriyle kamuoyuna sunulmalıdır!

Aksi takdirde, meydanı köşeden kaplayan bu yeni yapı vicdanlara konulan oturtulan bir beton yığınından öteye gitmeyecektir!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.