Hava Durumu

Matlı'dan çağrımıza olumlu yanıt geldi! Şimdi sıra Müftülük'te...

Yazının Giriş Tarihi: 13.05.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.05.2020 06:30

28 Nisan'da yaptığımız ilk haberden bu yana;

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki (Şehreküstü) eski il müftülüğünün yerine yapılmak istenen yeni binaya karşı, Bursa halkında ciddi bir tepki oluşmuş durumda.

Bursa Hayat Gazetesi olarak; kamuoyunu bilgilendirme görevimizin kutsallığıyla hareket ederek, şehrin tüm kesimlerinin hemfikir olduğu bir konuyu daha gündeme taşıdık.

Tek amacımız;

Demokrasi Meydanı'nın şehre daha büyük bir alan olarak hizmet vermesi ve tarihi bölgenin önüne set kurulmasının önlenmesidir!  

***

Yeni binaya karşı şehrin her köşesinden yankılanan tepkilere rağmen, inşaat çalışmaları -yangından mal kaçırırcasına- devam ediyor.

Gelen tepkilere, Türkiye Diyanet Vakfı haliyle İl Müftülüğü tarafından verilen yanıtların samimi bulunmadığını belirtmeliyim.

Çünkü...

Müftülük için yeni bir bina elzem değil!

Henüz 2017 yılında Yalova Yolu'nda, tüm hizmetlerini icra edebilecekleri 15.5 dönüm üzerine bir kompleks inşa edildi.

***

Hal böyle iken;

İl Müftüsü İzani Turan, yeni bina kararından bir türlü vazgeçmiyor.

Elbette ki;

Bu mülkler için herkesin bir hizmet hedefi vardır.

Ancak anlamadığınız şu Sayın Müftüm:

Bursalıların memnun olacağı bir karar alarak, Diyanet İşleri'ni herkesin gönlüne yerleştireceksiniz.

Şimdiki yaptığınız binanın 10 tanesini daha yapsanız, Bursalıları meydanın genişlemesi kadar mutlu edemezsiniz!

***

Her şeyden önce...

Konuyu gündeme taşıyan ilk basın kuruluşu olarak çözümden yana olduğumuzun altını çizmek istiyorum.

Bu amaçla...

Müftülük'ün şehrin merkezinde hissettiği bina ihtiyacının giderilerek, alanın meydana terk edilmesi için geçtiğimiz cumartesi günkü gazetemizde; Bursa Ticaret Borsası Başkanı (BTB) Özer Matlı'ya önemli bir çağrıda bulunmuştuk.

Bilindiği gibi, Doğanbey'de restore edilerek şehre kazandırılan BTB'ye ait sivil mimari örneği binalar var.

Buradan verilecek bir yerin; yeni bina fikrinden vazgeçilip söz konusu alanının meydana terk edilmesi konusunda İl Müftülüğü'nü ikna edebileceğine dair bir fikir sunmuştuk.

***

Dün telefonla arayan Başkan Özer Matlı'dan çağrımıza olumlu yanıt geldiği müjdesini aldık!

Matlı'nın yazıma cevabı şöyle oldu: "Bursa Ticaret Borsası olarak Diyanet'ten yer tahsisiyle ilgili bize bir talep gelirse bunu olumlu şekilde değerlendiririz. Sadece İl Müftülüğümüz değil, şehrin tüm kurumları, ana iştigal konumuza zarar vermeyecek şekilde istedikleri binamızdan faydalanabilirler. Kapımız açıktır."

***

Yani...

Başkan Matlı diyor ki, şayet İl Müftülüğü şehir merkezinde kendisine bir yer arıyorsa; biz BTB Yönetim Kurulu ve Meclis'i olarak seve seve bu yeri kendilerine sağlarız.

Peki bahsi geçen yer neresi?

Bursa Ticaret Borsası, Doğanbey TOKİ'ler yapılırken o bölgedeki arazileri için Osmangazi Belediyesi'yle bir protokol imzalıyor.

Söz konusu protokol kapsamında; Bursa Ticaret Borsası'na belediye tarafından 11 tane sivil mimari örneği bina yapılacak (Eski Bursa evleri restore edilecek).

5 binanın restorasyonu tamamlandı.

5 bina ise restorasyonu yapılarak sivil mimari örneği yapılar arasında yerini alacak. (Binalardan 1'i küçük olduğu için restorasyonunun yapılmayabileceği belirtiliyor.)

Başkan Matlı da çağrımız üzerine restorasyon işlemi Osmangazi Belediyesi tarafından yapıldıktan sonra bu binalardan birini Diyanet Vakfı'nın hizmetine verebileceklerini kaydetti.

***

Ayrıca;

Doğanbey TOKİ'de yüksek binaların hemen yanında bulunan 2 ve 3 katlı binalarda, Borsa'nın 33 tane dairesi var.

Başkan Matlı, İl Müftülüğü'nün talep etmesi durumunda kendilerine buradan da bir hac-umre irtibat bürosu  tahsis edebileceklerini kaydetti.

Tartışma doğuran yeni binada hac-umre işleri için bir büro yapılması hedefleniyor. Bu jest tam isabet oldu.

Hem yan tarafta kafileleri taşıyan araçların terminal olarak kullanabileceği bir otopark da mevcut! Yani burası hac ve umre işlemleri için biçilmiş kaftan olacak.

Tüm bu müjdeleri verdikten sonra Başkan Matlı şu sözlerle konuşmayı tamamladı: "Çözüm istiyorlarsa çözüm kolay. Sadece Diyanet değil, diğer kurumlarımızdan da gelen talepleri değerlendiririz."

***

Çağrımız BTB Başkanı Özer Matlı tarafından yanıt buldu.

Şimdiki çağrımız ise İl Müftümüz İzani Turan ve Diyanet Vakfı yetkililerine...

Gördüğünüz üzere, şehrin merkezinde metroya yakın, camiye bitişik bir mekan size tahsis edilmek isteniyor.

Amaç, hizmetlerinizi insanlara daha yakın bir noktada sürdürmekse en kısa sürede Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu'yla irtibata geçiniz.

Söz konusu alanın, şehrin geleceği adına meydana bırakılması için lütfen çağrımıza bir kulak da siz verin ve bu teklifi enine-boyuna değerlendirin...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.