Hava Durumu

Kim yıldız olmak ister?

Yazının Giriş Tarihi: 26.05.2022 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.05.2022 09:18

Artık teknolojiye ayak uydurmak bir zorunluluk oldu.

Belediyelerin de bu çerçevede attığı adımları önemli buluyorum.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa'daki oyuncu adaylarına yönelik düzenlenen Birol Güven'le Sinema ve Televizyon Akademisi'ne katılan 120 öğrenci, dijital sinema teknolojisi alanında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde eğitim alıyor.

Yerel basın mensupları olarak, bu hayal ötesi eğitimleri yerinde keşfetme imkanı bulduk.

Gerçekten de...

Gördüklerimiz geleceğe dair ufkumuzu açtı.

Çok sürmez, yapımlarda mekan ve kostüm konularında tamamen dijital imkanlardan faydalanılacağını uygulamalı olarak gördük.

Eğitimlerin amacı da bu dönüşümü ıskalamamak.

Yani...

Dört duvar arasında Paris'te veya Kapadokya'da bir film çekilebilecek.

Ve...

Filmlerde, herhangi bir kostüm giyilmeden, pek çok farklı karaktere bürünülebilecek.

İşte bu teknolojiye Bursalı oyuncu, senarist veya yönetmen adayları da vakıf oluyor.

Bu noktada;

Ünlü yapımcı ve senarist Birol Güven'in geniş ufkundan faydalanılması biz gazetecileri mutlu etti.

Güven'le gerçekleştirdiğimiz sohbette bizlere sarf ettiği şu sözler akademide ne kadar önemli bir iş yapıldığını kanıtlar nitelikteydi:

"Bu bir ufuk açma projesidir. Biz işin başındayız. Amacımız içerik üreten gençler yetiştirmek. 2 yıl önce Türk oyun şirketi Peak 1.8 milyar dolara satıldı. Ülke olarak ciddi bir potansiyelimiz var. Yapay zekadan faydalanmalıyız."

***

Akademi öğrencilerinin 'teknolojik' stüdyoda çektikleri film 26 Haziran'da Merinos AKKM'de gösterimde olacak.

Bu arada...

Projenin mimarlarından Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü Fetullah Bingül, oyuncu olmak isteyen Bursalılara da bizim aracılığımızla şu müjdeyi verdi:

"Yakında her yaştan oyuncu adayları için Bursa'da eğitimlere başlayacağız."

Ne diyelim; Büyükşehir'le hayallerinizi ertelemeyin.

KASTAMONU ÇEKİŞMESİNDE YENİ MESAJ!

Dünkü yazımda Kastamonu Dernekler Federasyonu ve Bursa Kastamonulular Derneği arasındaki sıkıntıların CİMER'e kadar uzanan sürecini aktarmıştım.

Yazıya bu linkten ulaşabilirsiniz: https://www.bursahayat.com.tr/yazarlar/suleyman-turunc-57/bursa-da-kastamonu-rekabeti-6668

Geçtiğimiz pazar günü Bursa Kastamonulular Derneği'nin düzenlediği kahvaltı öncesi Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Tiftik'in üyelerine yönelik, "Böyle bir kahvaltı programımız yoktur" toplu mesajı üzerinden tartışmanın alevlendiğini ifade etmiştim.

Bu mesaj üzerine Bursa'daki Kastamonuluların diğer oluşumunun Başkanı Dursun Yazıcı da Tiftik'e yine yayınladığı toplu whatsapp mesajıyla sert bir yanıt verdi:

"Bursa Kastamonulular Dayanışma Derneğimiz 13 Mayıs 1995 yılında özünde inkar olmayan Kastamonulular tarafından kurularak yaşatılmaya çalışılmaktadır. hiç bir çıkar gözetmeyen, amacı adı gibi dayanışma esaslı bir sivil toplum kuruluşudur.

Bu amaçla 27 yıldır hizmet vermeye devam etmektedir. bu kapsamda, hiç bir şekilde hemşehri birlikteliği ve amacı olmayan ve yalnızca çalıntı bir projeyle siyasi ve iktisadi rant peşinde koşan ve kamu oyunda biz yokmuşuz gibi manipule ederek tekelinde olduğunu düşünen, geçmiş dönemlerde Kastamonulu olduğunu inkar etme (ki şahitlidir) küstahlığını gösteren rantçı çakma bir Kastamonulunun, böylesine ayrımcı ve tekel kokan paylaşımını şiddetle kınıyor ve takdiri kamuoyuna bırakıyoruz."

Bakalım iki başkan arasındaki bu mesaj salvosu nereye varacak...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.